Opel Vivaro problem z podłokietnikiem oraz komunikat wymiany oleju

24 Maj 2018, 18:12

Witam, mam taki problem podczas wymiany oleju mechanik rozwalił mi podłokietnik (coś w nim strzeliło) i teraz się nie trzyma w pozycji w której powinien tylko opada. Moje pytanie jak tanim kosztem wymienić podłokietnik a raczej sam mechanizm bo szukałem 2 godziny i znalazłem tylko sam podłokietnik w cenie 300zł :( Trochę dużo, a nie wiecie czy da radę wymienić sam mechanizm?

Druga kwestia skasowali mi komputerowo komunikat wymiany oleju (oczywiście już po wymianie) ale po zjechaniu z podnośnika nadal jest kontrolka wymiany oleju. Jak to skasować bo coś mówili mechanicy że w internecie powinna być instrukcja.

Proszę o pomoc - pacjent to Opel Vivaro 2012 rok LONG 9 osobowy.
bezledziak
Nowicjusz

Auto: a1

25 Maj 2018, 12:05

Mechanizm da się napewno wymienić tylko pytanie gdzie ty go znajdziesz.... co do kontrolki pewnie został skasowany serwis a nie inspekcja olejowa.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Maj 2018, 14:44

Dokładnie właśnie o to pytam gdzie znaleźć taki mechanizm oraz jak usnąć inspekcję oleju? Po prostu powieliłeś moje pytanie :P
bezledziak
Nowicjusz

25 Maj 2018, 23:32

dokładnie nie pamiętam jak to tam szło ale z tego co kojarzę to
1 Włączasz zapłon
2 wciskasz gaz do końca
3 3x wciskasz hamulec
4 wyłączasz zapłon i puszczasz gaz

lub najpierw wciskasz gaz a potem przekręcasz na zapłon
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Cze 2018, 13:33

Ok komunikaty pokasowałem sam dzięki bardzo..

Pozostaje kwestia taniego naprawienia podłokietnika, na allegro są po 250-400zł a może ktoś wie jak naprawić to tanim kosztem?
bezledziak
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

40-lecie Renault w Formule 1
    Renault informuje, że w ten weekend, w ramach Grand Prix Monako, uroczyście rozpocznie obchody 40 rocznicy zaangażowania marki w wyścigi Formuły 1. Renault rozpoczęło przygodę z Formułą 1 wraz z udziałem kierowcy Jean-Pierre ...