Opel zafira b czy touran tylko benzyna

02 Wrz 2018, 10:35

W związku z kolejnym dzieckiem zastanawiam się nad zakupem auta tylko w benzynie i myślę nad zafirą b 1.8 140 km lub tourana niestety tutaj bezpiecznie to tylko 1.6. Dodam, że gazu nie będę zakładał za mały przebieg. I tutaj dylemat 1.6 nie jedzie a silniki tsi mają kiepską opinię. Zależy mi na mniejszym ryzyku awarii. W oplu słaba blacha i kiepskie plastiki w vw jest lepiej jednak aby sprawnie się poruszać trzeba trać pod uwagę silniki podwyższonego ryzyka. Rok około 2007- 2009 bo na tyle mi portfel pozwala. Co sądzicie o silniku w oplu a co możecie powiedzieć o silnikach tsi bo fora az pękają od negatywnych opinii o tsi.
harvard
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

02 Wrz 2018, 10:42

a dlaczego nie rozważysz 1.9 TDI w Touranie? to jednostka jeszcze starej daty i nawet niskie przebiegi nie są mu groźne, trzeba tylko uważać na wersję 105KM bo występowały z DPF. Wolałbym starego diesla jak benzynę z FSI TSI

Zafira też jest ok ale Opel to specyficzne auto, dopóki jezdzi to spoko a jak zaczyna się sypać to pokolei, naprawisz jedno to psuje się drugie, przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4