Opela Astra 1.8 16v - nie wchodzi na obroty

06 Paź 2009, 19:07

siemka. mam problem z oplem astrą 1.8 16v (125KM) w tamtym tygodniu kupiłem samochód i wracałem na gazie, wymieniłem już pompkę paliwową i filtr paliwa . Niestety samochód nie chce mi wejść na obroty kiedy daję mu po gazie. Naciskając lekko pedał gazu owszem obroty się zwiększają , ale nacisnąć gwałtownie to go hamuje (jakby mu czegoś brakowało)
Może to być problem z silniczkiem krokowym?? Czy raczej sonda?? Aha dodam jeszcze że od kiedy auto pali na benzynie to świeci mi się pomarańczowa ikonka silnika a jak przełącze na gaz to gaśnie. Na gazie jak depnę po pedale gazu to startuje dobrze ale po 4 tyś obrotów brakuje mu mocy.. Może ma za małą dawkę gazu?? Proszę pomóżcie i dziękuje za każdy wpis
dawid20d
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów
  • 07 Paź 2009, 06:31

Jeżeli świeci ci się ikonka silnika to jak najszybciej jedz do mechanika , niech odczyta kody z komputera,mógł paść któryś czujnik który reguluje prace silnika. Pamiętaj jezdząć z zapaloną kontrolką silnika możesz poczynić większe szkody . Jak rozwiążesz problem nie zapomnij napisać na forum gdzie tkwiła usterka!
    rikiMor0102
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
    Miejscowość: góral podbeskidzia
    Prawo jazdy: 01 08 2005
    Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa ogrzewanie w pojazdach elektrycznych?
      Do ogrzewania kabiny w pojazdach z silnikami spalinowymi służy nagrzewnica włączona w obieg cieczy chłodzącej silnik. W pojazdach elektrycznych tego źródła darmowego ciepła już nie ma, ale przecież wystarczy zastosować ...
      Kultowe japońskie silniki
      Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...