Opinie -Mercedes klasa A

06 Sty 2014, 20:12

Witam,
zamierzam kupić auto mojej dziewczynie - uparła się na Mercedesa Klasy A takiego jak tu :
[link do Gratka wygasł]
Czy to dobry wybór? Moim zdaniem jest ciut "twardy"-do miasta jest ok, ale na długie trasy odpada. Czy są tu jacyś użytkownicy tego auta? Co myślicie?
eroll
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 08 1984
Auto: Audi A3

06 Sty 2014, 22:58

Znajomi kupili sobie takiego Mesia trzy lata temu i są zadowoleni Robią nim codziennie około 70 km. Najbardziej zadowolona jest z niego żona znajomego, bo nie ma problemów z jazdą po mieście i z parkowaniem :wink: Ja też nim miałem okazję jechać kilka razy ( jako pasażer ) i powiem, że jak na takie małe autko jechało się dość wygodnie, a w środku było cicho.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Sty 2014, 13:20

Tych aut akurat z tym silnikiem nie ma zbyt wiele,powód?Były drogie jako nowe.Ten silnik to optymalny wybór,wśród jednostek benzynowych akurat polecany.nie można się zrażać tym,że gdzieś tam wychodzi delikatny,, purchel,, na karoserii,można tanim kosztem to zlikwidować tzw.techniką lakierowania,,w pyłek,,,duży plus to manualna skrzynia,gdyby to był automat,musiałbym to auto odradzić.Przebieg jak na taki silnik nie jest zbyt poważny,gorzej byłoby z silnikiem CDI,przy takim przebiegu mogą się już pojawiać pewne niedomagania układu wtryskowego,wszystkie silniki mają łańcuch,stopień zużycia należy kontrolować po przebiegu 200 tyś km.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2014, 22:04

eroll napisał(a):Witam,
zamierzam kupić auto mojej dziewczynie - uparła się na Mercedesa Klasy A takiego jak tu :
[link do Gratka wygasł]
Czy to dobry wybór? Moim zdaniem jest ciut "twardy"-do miasta jest ok, ale na długie trasy odpada. Czy są tu jacyś użytkownicy tego auta? Co myślicie?

Witam,
dzięki za odzew i opinie:) PhantomASA1 fakt rdze sie przypucuje i generalnie mercedesik ma dobre opinie i jest ok- jednak po jeżdzie próbnej stwierdzam, że twarde podwozie mnie mega irytuje, jako kierowca aż sie tego tak nie czuje, jako pasażer na tylnym siedzieniu owszem.
Nie jestem w stanie sie przekonać, wiec będę szukać dalej - jeszcze raz dzięki za pomoc:)
eroll
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 08 1984
Auto: Audi A3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...