Opinie o kamerze samochodowej LAMAX T10?

22 Maj 2023, 21:24

Dzień dobry.
Zamierzam kupić przednią kamerę samochodową, ale ze względu na cenę chciałbym poznać wcześniej opinię ludzi, którzy ją już kupili. Moja poprzednia kamera, której nazwy nie pamiętam, miała duże problemy z trzymaniem się szyby i cały czas spadała. Czy to też jest problem z tą kamerą?

Link do ogłoszenia na Allegro:
[link do oferty na Allegro wygasł]
awdawf
Obserwowany

23 Maj 2023, 10:39

awdawf napisał(a):Moja poprzednia kamera, której nazwy nie pamiętam, miała duże problemy z trzymaniem się szyby i cały czas spadała. Czy to też jest problem z tą kamerą?
No ale to nie problem samej kamery, a jej mocowania. Jeżeli kamera sama w sobie jest ok i nagrywa dobrze to wystarczy zmienić, zmodyfikować mocowanie i tyle. po co wymieniać całą kamerę? Trochę bez sensu.

Wracając do samej kamery patrząc na jej cenę to mogło by być lepiej np. z wykonaniem samej obudowy. Nagrania z niej są wystarczające i kąt widzenia 170 stopni również na plus, a uchwyt magnetyczny pozwala na szybkie zdjęcie kamerki i w miarę mocno trzyma.

Jak by kosztowała w granicach 500zł to były rozsądny wybór ale przy +700zł można znaleźć coś lepszego :mrgreen:

Tu masz ją za 600zł [link do oferty na Allegro wygasł]
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Lis 2023, 16:11

Mam ją. Mocowana jest na taśmę 3M. Sama nie ma szans sie odkleić (kamera jest lekka tak nawiasem). Nawet jeżeli kamerą się szarpnie żeby ją wyciagnąć z uchwytu magnetycznego to uchwyt zostaje. Nagrzanie kleju latem również nie powodowało problemów. T10 jest spoko :)
Kloszlord
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybryda? Czy to się opłaca?
    Jeżeli pokonujemy co roku dziesiątki tysięcy kilometrów i szukamy oszczędnego samochodu, wybór często pada na zakup auta z Dieslem lub instalacją LPG. Od lat na rynku jest alternatywa, która okazuje się ...