Opinie o skupach aut

14 Gru 2012, 17:49

Witam! Prowadzę badania do pracy magisterskiej o skupach aut. Czy mogę prosić forumowiczów o opinie i doświadczenia?
zlotniczka
Nowicjusz

Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: SAAB
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Gru 2012, 18:13

skupach aut. a cos dokladniej
wladmen
Nowicjusz

Auto: opel astra f
Silnik: 1.8i 90km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1991

15 Gru 2012, 10:45

hmmm to zależy o jakie konkretnie Ci informacje chodzi, ja np. mam same dobre doświadczenia ze skupami aut, 9 miesiący temu sprzedałem swojego fiata w skupie Selcar (jestem ze stolicy), przy wyborze skupu kierowałem się tym, żeby był to skup prowadzony od dłuższego czasu, ważna też była dla mnie darmowa wycena oraz darmowy dojazd do klienta no i żeby wycena była możliwie jak najwyższa, przeczytałam ofertę na stronie, trochę opinii na forach i zdecydowałem się właśnie na ten skup, dlaczego wybrałem skup a nie standardową sprzedaż? otóż zależało mi na czasie, gdyż miałam nagły dłuższy wyjazd, a po powrocie chciałem już sobie kupić lepsze auto :D
CptKirk
Nowicjusz

Auto: toyota

17 Gru 2012, 18:38

Cześć ja też sprzedałem swój samochód w skupie aut - firma nazywała się skup aut Master Auto, wybrałem ich...hmm no to proste bo zaproponowali najlepszą cenę a poza tym z ich usług korzystał wcześniej znajomy. Z ciekawostek sprzedaż przebiegła sprawnie, gotówkę wypłacili, przyjechali po auto i kupili je co zajeło ok 30min. Zdecydowałem się na sprzedaż w ten sposób bo już miałem dość kupujących którym w 9 letnim aucie przeszkadzała ryska na drzwiach...

p.s co Ty studiujesz....? :shock:
rikard82
Nowicjusz

Auto: mercedes ml
Silnik: 3.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy

20 Gru 2012, 09:12

Cześć,

Skupy aut to dobry sposób na szybkie pozbycie się auta oraz szybką gotówkę.
Cena oczywiście mniejsza niż rynkowa ale zawsze coś za coś. Handlarz nie robi tego charytatywnie, więc cena będzie zaniżona. Tego typu firm na rynku jest mnóstwo, więc przed sprzedażą warto poprosić o wycenę kilka takich instytucji i wybrać tą najlepszą. Im więcej takich skupów w rejonie tym większa szansa na znalezienie odpowiednio wysokiej ceny (konkurencja :D ). Ja ze swoim poprzednim autkiem tak właśnie zrobiłem. Ceny były zróżnicowane. Jestem z Wrocławia i ostatecznie wybrałem ofertę Master-auto.

pozdrawiam
marcel80
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 01 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: vw passat B6
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Opel Omega - samochód do driftu
    Omega to konstrukcja zbliżona do Sierry – rodzinny samochód z napędem na tył. Auto powstało w dwóch generacjach, a ostatnia (produkowana w latach 1994 – 2003) dobrze nadaje się na pierwsze treningi ...