Opłaca się kupić Cordobę z silnikiem 1,4 ?

21 Lip 2010, 18:59

Witam zastanawiam się nad kupnem seata cordoby. Najwięcej ofert jest z silnikiem 1,4. Planuje założyć instalacje gazową i zastanawiam się czy to nie obniży zbytnio mocy i tak już dość małego silnika. Jak ogólnie on się sprawuje ? Jak siądzie 4 osoby to auto zbiera się czy zamula ?
mgalon
Nowicjusz

Miejscowość: Czaple

02 Sie 2010, 12:50

W 4 osoby auto jedzie normalnie, Jedzie troche słabiej niz w 1 osobe , ale nie jest źle.
Piotrek07
Nowicjusz

Miejscowość: POmorskie

04 Lis 2010, 19:22

Ja posiadam takie autko i jestem zadowolona .Jeżdzi się dobrze,jestem zadowolona z zakupu. :lol:
mufinka
Nowicjusz

Miejscowość: norge

06 Lis 2010, 14:24

Myślę, że przy w miarę zgrabnej jeździe, silnik da sobie radę.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

08 Lis 2010, 23:40

Z czterema osobami to raczej zamula (ruszanie) Najwinniejsza jest z jedną osobą i 1/4 baku paliwa wtedy ma wyjątkowe jak na nią osiągi. Wszekie obciążenie to jeż jest wolna. Mam Cordobe o siedmiu lat z tym silniekim, samochód od nowości. Uważam 75kM to za mało jak na ten samochód.
a Kubica ze mnie nie jest :))
niewiasta
Nowicjusz

Miejscowość: salon

29 Sty 2011, 18:45

powiem tak, miesiąc temu zastanawiałem się nad kupnem... i kupiłem z silnikiem 1.9... po prostu jeździłem 1.4 i na swoją masę czuć, że mu czegoś brakuje
Bastos
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...