Opłaca się zamiana Hanody Civic na Renult Clio II ?

08 Lut 2009, 22:43

Witam!

Mam mały dylemacik. Mam Honde Civic 1,4 Sedan z 1998r i przebiegiem 300tyś km oraz Nissana Primere 1,8l Sedan z 2001r. Ojciec znajomego chce sprzedać Renault Clio II 1,2l (60KM) z 2001r w wersji po liftingu. Przebieg tego clio to... 54tyś km. Autentyczne 54000 km. Oczywiście bezwypadkowe. Byłem dzisiaj je obejrzeć i jest w stanie doskonałym. Serwisowane w ASO, garażowane, pierwszy właścieciel, krajowe. Opłaca się wymienić mojego Civica na to Clio z dopłatą 1tyś zł ? Musiałbym mu dać znać do jutra wieczór bo we wtorek oddaje swoje Clio w rozliczeniu do Salonu i bierze znowu Clio (nówke). Z mojej Hondy jestem baaaaaaaaardzo zadowolony, chociaż jest już sfatygowana i rdza już wyskauje w kilku miejscach. W sumie tydzień temu włożyłem w Honde 1tyś zł na wymiane przewodów hamulcowych, poduszek pod tylne amory, termostatu i ogólną konserwcaje ogrzewania. Co o tym sądzicie?
astronaut
Nowicjusz

09 Lut 2009, 14:04

Jak zaczyna ci wyłazic rdza na hondzie to raczej jest to retoryczne pytanie...Oczywiście zamieniaj się!
Chyba że masz dużo kasy i chcesz sobie tę hondę remontowac.A Clio nie jest może najlepszym samochodem świata,ale za to ma niewiele przejechane więc są szanse na kilka lat użytkowania bez znacznych kosztów.Ja bym się zamienił.
pozdro
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Lut 2009, 23:43

W sumie im więcej o tym myślę tym bardziej skłaniam się ku tej zamianie. Jeszcze mam kilka godzin na ostatnie przemyślenia.
astronaut
Nowicjusz

10 Lut 2009, 14:08

No takie Clio to wydaje sie byc perelka....
Macc
Nowicjusz

10 Lut 2009, 14:41

nie ma co - zamieniaj
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

10 Lut 2009, 22:50

Jesli sie nie zamienisz to bedziesz jedynym glupim czlowiekiem na tym forum!!! :roll:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Lut 2009, 22:57

A jesli jutro pochwalisz sie,że jednak sie nie zamieniłes to załatwie ci leczenie psychiatryvczne w Kobierzynie!!!Nawet jesli nie bedziesz tam chcial jechać to i tak cie tam zabiorą,Stary nie masz wyjścia!!! :lol:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

10 Lut 2009, 23:07

Astronaut nie daje mi spokoju ten twoj samochod,jesli sie nie zamienisz wyslemy cie w kosmos!!! :lol: :lol: :lol:
PhantomASA1
Forumowicz VIP