REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Licz że jak będziesz miał gaz to zrobisz na pewno 10tyś. bo wtedy z reguły więcej się jeździ.flini napisał(a):Planuję kupno samochodu na min 5 lat. Rocznie będę robił 7-10 tysięcy km. Jeżdzę głównie po mieście. Do pracy mam 8km w jedną stronę, pozostałe odcinki są między 2 a 5 km.
Tak, w zimie przełączy ci się po maksymalnie 1 - 1,5km mówię tu o temperaturach około -8 na dworze i całonocnym postoju. W pozostałych przypadkach będzie szybciej.flini napisał(a):czy silnik zdaży przełączyć się na gaz ?
Zależy wszystko od tego jaki masz przeznaczony fundusz na zakup samochodu + pakiet startowy.flini napisał(a):Lepiej szukać czegoś w gazie czy postawić na silnik benzynowy z małym spalaniem ?
Kacper napisał(a):Licz że jak będziesz miał gaz to zrobisz na pewno 10tyś. bo wtedy z reguły więcej się jeździ.
Ale tak jestyeti65 napisał(a):Czyli przejadę 10tys zamiast 7tys, bo mam tanie paliwo-gdzie więc ta oszczędność![]()
Kacper napisał(a):Ale tak jestkogo nie spytam jak założy instalację LPG to raptem okazuje się że jeździ dużo więcej
Sam po sobie tez to zaobserwowałem.
Dokładnie, a przy tym segmencie i twoich jazdach myślę że średnie spalanie będzie na poziomie około 9-10 litrów.flini napisał(a):wolalbym nawet segment D ze wzgledu ze jednak te kolo troche miejsca zajmujeczyli z tego co widze, przy wiekszym spalaniu zaoszczedze jeszcze wiecej
No tu będziesz mógł ich zrobić więcej i wygodniej pojedziesz z klasą D niż małą popierdziawkąflini napisał(a):nie liczac jakis niespodziewanych sytuacji i wycieczek
flini napisał(a):czyli z tego co widze, przy wiekszym spalaniu zaoszczedze jeszcze wiecej.