Opłata paliwowa na nowe wagony

31 Mar 2009, 20:11

Moim zdaniem to działanie na niekorzyść straży i pilnowanie swoich interesów.
Może jak kiedyś będziesz miał swoją firmę i wystartujesz do przetargu publicznego i nie wygrasz, chociaż masz najlepszą ofertę to przyznasz mi rację.
Zobaczymy jak wtedy będziesz patrzył jak wygrała firma, której szefową jest żona przewodniczącego lub radnego... .
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Kwi 2009, 09:59

Zobaczymy jak wtedy będziesz patrzył jak wygrała firma, której szefową jest żona przewodniczącego lub radnego

Co będę wkurzony.

Ale zapewniam cię że jak ty być mógł wesprzeć kogoś ze swojej rodziny też byś tak zrobił.

Ale dobra nie róbmy OT bo już duży się zrobił.
Maki
Początkujący

Miejscowość: z daleka

07 Kwi 2009, 10:21

My mamy kupować im wagony , a oni tylko kasę sobie do kieszeni ? A co to my kierowcy pracujemy w pomocy społecznej ?
"Wszystkie te chwile przepadną w czasie, jak łza w deszczu , pora umierać " T.B.
autsajder
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Mońki

07 Kwi 2009, 14:14

My mamy kupować im wagony , a oni tylko kasę sobie do kieszeni ?

Gadasz tak bo pewnie sam jak masz okazje to okradasz innych. :evil: :x
Maki
Początkujący

Miejscowość: z daleka

10 Kwi 2009, 19:34

WSZYSCY PISZECIE DOBRZE ALE MOJE PYTANIE GDZIE SĄ PIENIĄDZE KTÓRE FAKTYCZNIE MIAŁY ISC NA TEN CEL.KARZDY PATRZY RZEBY Z JEDNEGO ZREZYGNOWAĆ A DRUGIE RUSZYĆ .WAGONY SAME SIE NIE NISZCZYŁY.
ANDRZEJ_209
Nowicjusz

Miejscowość: Świebodzin

26 Kwi 2009, 13:05

Jestem za poprawą infrastruktury PKP choć sam nie korzystam z ich usług.
Niesprawiedliwym jednak jest doliczanie kolejnego podatku do ceny paliw . Dlaczego nie do chleba albo innego towaru powszechnego użytku który kupują wszyscy.
Pan Jasio Kowalski, który nie ma samochodu niech też coś dołoży. W końcu to jemu najbardziej powinno zależeć, jeździ koleją.
A tak przy okazji to po jaką ch....rę grzecznie co miesiąc płacę zaliczkę na podatki. :cry:
waldeman
Nowicjusz

03 Maj 2009, 11:30

Skoro kolej ma problemy finansowe to znaczy, że jest nierentowna. Jeżdżę samochodem bo nie korzystam z komunikacji a skoro nie korzystam to dlaczego mam komuś dopłacać? Niech drożeją bilety PKP, jeśli przez to spadnie popyt na bilety i ludzie będą mniej jeździć PKP patrz pierwsze zdanie.
kinnrock
Nowicjusz

03 Maj 2009, 13:21

kinnrock napisał(a):Skoro kolej ma problemy finansowe to znaczy, że jest nierentowna. Jeżdżę samochodem bo nie korzystam z komunikacji a skoro nie korzystam to dlaczego mam komuś dopłacać? Niech drożeją bilety PKP, jeśli przez to spadnie popyt na bilety i ludzie będą mniej jeździć PKP patrz pierwsze zdanie.

Podzielam pogląd, że wyciąganie łapska po kasę od kierowców na wszystkie inne cele jest chore.
Fakt jest jednak taki, że PKP obsługuje wiele połączeń, które są albo nieopłacalne, albo nisko opłacalne. Ale kolej nie może wycofać się z tych tras.
To bardzo podobnie do Poczty Polskiej. Musi ona obsługiwać wszystkich i w dużych miastach, albo w ogóle w miastach oddziały poczty zarabiają na siebie, ale poczta jest wszędzie, nawet tam gdzie wysyła się mało listów, bo mało ludzi mieszka.
Prywatna firma dawno zlikwidowałaby nierentowne oddziały, ale Poczta Polska nie może.

Wracając do pociągów. Lepiej by było aby ci którzy mogą jeździli koleją. Powód jest prosty - jak ktoś pojedzie pociągiem zamiast samochodem, to będzie mniejszy ruch na drodze więcej miejsc parkingowych.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika