Opłata recyklingowa za samochód

01 Kwi 2013, 20:24

Witam
Moze ktos wie czy oplate recyklingowa za samochod musze zaplacic przez internet na podane konto. Czy moge u siebie w urzedzie wypelnic jakis formularz i dac 500 zl oplaty. Przy okazji rejestracji tymczasowej? Czy jezeli zaplace przelewem na konto? Zaplata bedzie wazna? Jak to pokazac w urzedzie, ze zaplacilem?
Prosze o pomoc

Jesli zly temat to przepraszam
Bartek2zam
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

02 Kwi 2013, 09:02

Siema.
Możesz zapłacić przez internet a do urzędu idziesz z wydrukowanym z kompa potwierdzeniem wpłaty.
Możesz zapłacić na poczcie i pokazujesz kopię wpłaty.
Najważniejsze żebyś w polu osoby wpłacającej wpisał dane tego kto sprowadził auto a nie twoje - chyba że to Ty sprowadziłeś auto.
Np. kupujesz furę a komisie i masz zapłacić recykling - piszesz ich dane jako wysyłającego kasę.
Nie wiem jak z rejestracją tymczasową.
Fenek
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Auto: Goggomobil
Silnik: Hemi
Rok produkcji: 1978

17 Lis 2014, 14:34

Mam problem opłacałem opłatę recyklingową przelewem. Przez nie widzę wpisałem własne dane a nie komisu. Czy z tego tytułu mogą wyniknąć jakieś problemy?
danielooo2
Obserwowany

Auto: opel astra

08 Gru 2014, 12:36

Witam,
miałam taką samą sytuację. Zrobiłam kolejny przelew na dane sprowadzającego pojazd do kraju i dopiero udało mi się zarejestrować samochód. Później napisałam prośbę o zwrot nadpłaty wyjaśniając sytuację i załączając wymagane dokumenty. Zwrot gotówki otrzymałam dokładnie po 30 dniach. http://www.nfosigw.gov.pl/srodki-krajow ... lingowa/#2

Czy jeżeli w bardzo krótkim czasie po dokonaniu opłaty recyklingowej sprzedałam samochód za granicę mogę ubiegać się o zwrot kasy? Ktoś się orientuje?

Pozdrawiam
gosiunia811
Obserwowany

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...
    Toyota Celica VI generacji - poradnik kupującego
    Jesteś entuzjastą motoryzacji i chcesz mieć kultowe auto? Toyota Celica VI to samochód, który łączy atrakcyjny wygląd, radość z jazdy i technologie sprawdzone w motorsporcie. Na co należy zwrócić uwagę, ...