Opłaty po kupnie pojazdu

21 Paź 2013, 20:53

Witam Serdecznie
Zamierzam kupić auto za 990zł. Auto posiada przegląd i ubezpieczenie przez 2 miesiące jeszcze. Moje pytanie jest związane z tym czy po kupnie auta za tą kwotę muszę ponieść jakieś dodatkowe koszta. Wiem że na rejestracje mam 30 dni ale czy jest jakaś opłata do urzędu skarbowego lub do gminy, chciał bym żeby ktoś przedstawił mi sprawę jasno. Ponieważ mam odłożone 1500, chce teraz kupić autko no i po tych 30 dniach chciał bym dopiero zarejestrować je. Czy oprócz tych 990zł kupna pojazdu w ciągu 30 dni będę zmuszony do poniesienia jakiś kosztów jeżeli jak to jakie to są kwoty?
Mariuszw1994
Obserwowany

Auto: Nie posiadam

27 Paź 2013, 23:34

jeżeli WARTOŚĆ rynkowa samochodu nie przekracza 1000 zł to nic nie płacisz.
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

13 Lis 2013, 16:41

Wartość rynkową możesz za darmo sprawdzić online np. tutaj
[link wygasł]

Jeżeli urząd skarbowy uzna, że cena z umowy jest za niska to wezwie Cię do zapłaty podatku ;(

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

14 Lis 2013, 09:42

DariuszSawicki napisał(a):Jeżeli urząd skarbowy uzna, że cena z umowy jest za niska to wezwie Cię do zapłaty podatku ;(
Jak sie coś robi z głową to nie ma szans. Na umowie wystarczy napisać ze auto jest uszkodzone i cene wpisujesz dowolną.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

14 Lis 2013, 21:53

krikus napisał(a): Na umowie wystarczy napisać ze auto jest uszkodzone i cene wpisujesz dowolną.
Masz całkowicie rację Nie jestem pewny w 100% ale:
1/ US moze zarządac oceny rzeczoznawcy określającej wartośc faktyczną pojazdu...
2/ Przy rejestracji WK kieruje taki pojazd na badanie dodatkowe na SKP/cena 94.- i nie przedłuza sie w takim wypadku terminu następnego bad.tech./
Czy sie oplaci taki manewr... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014