Opona asymetryczna

21 Kwi 2015, 20:36

Witam, kupiłem na przód dwie opony asymetryczne. Mam założone na aucie ale zastanawia mnie jeden fakt, opony asymetryczne standardowo powinny mieć napis outside oraz inside. Na moich oponach nie ma tych oznaczeń. Za to po jednej stronie tylko jest data produkcji i datą są właśnie na zewnątrz zamonotwane. Czy taki montaż jest poprawny?
archi4lo
Początkujący

Miejscowość: PL
Auto: VW Passat B5 FL
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

22 Kwi 2015, 13:02

Jeśli to opony asymetryczne musi być oznaczenie outside/inside, poszukaj dobrze może być to drobnym drukiem, niektórzy producenci nie piszą tego w języku angielskim więc może być np. lato externo, aussensite to w przybliżeniu nie pamiętam dokładnie.
Jakie dokładnie opony kupiłeś, marka/model?
hrothnir
Nowicjusz

Auto: Peugeot 306
Silnik: 1.4 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

02 Maj 2015, 11:12

jeżeli nie ma napisów insaid,outsaid,to na jakiej podstawie twierdzisz,że masz opony asymetryczne :?: :?: Podaj dokładny model tych opon,to wtedy może rozkminimy tę zagwozdkę :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Actros a’la Swanski - "Truck & Art"
    Nowy Actros jest znany nie tylko ze swoich osiągów i niskiego spalania, ale również z drapieżnego wyglądu i nowoczesnego designu. Paweł "Swanski" Kozłowski postanowił dodatkowo podkreślić te cechy pojazdu, ozdabiając ...