Opony 245/45r18 do Bmw 535i f10

11 Wrz 2021, 13:07

Przymierzam się do zakupu opon zimowych 245/45r18 do auta z tematu. Auto ciężkie i dość mocne z tylnym napędem. Opony mają służyć do normalnej jazdy bez szaleństwa. Może okazyjnie szybciej.
Nie chce wydawać dużej sumy i myślę ze opony klasy średniej dadzą radę.
Zastanawiam się nad:
-Nexen Winguard Sport 2
-Falken Eurowinter HS01
ewentualne
-Firestone Winterhawk 3
Nie chciałbym przekroczyć 1800 zł za komplet. Proszę o poradę co wybrać z tych modeli lub ewentualnie rozważę coś innego w rozsądnej cenie.
Robak81
Nowicjusz

12 Wrz 2021, 10:20

Ja bym tu celował np. w Sava Eskimo HP2 lub w te pierwsze co podałeś bo pozostałe przekroczą przyjęty przez ciebie budżet.

Jakie masz felgi, chodzi mi o szerokość? Może udało by się kupić jakieś węższe opony które lepiej się w zimie sprawdzą...
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Wrz 2021, 18:39

Felgi oryginalne od f10 8x18. To jest fabryczny rozmiar i nie chcę kombinować z zamiennikiem.
Oferta na Falkena
[link do oferty na Allegro wygasł]
Jestem najbardziej nastawiony właśnie na tą oponę. Sava jest raczej o półkę niżej.
Robak81
Nowicjusz

13 Wrz 2021, 09:07

Robak81 napisał(a):Oferta na Falkena
Nic chyba taniej nie znajdziesz.

Można jeszcze poszukać czegoś z wyższej półki tak jak np. tu [link do oferty na Allegro wygasł] lub nowe leżaki jak Uniroyal MS PLUS 77 [link do oferty na Allegro wygasł]

Robak81 napisał(a):Jestem najbardziej nastawiony właśnie na tą oponę. Sava jest raczej o półkę niżej.
Czy ja wiem... jeździłem jakiś czas temu na takich oponach co prawda w innym rozmiarze ale miałem bardzo pozytywne odczucia.
Rokiko
Forumowicz VIP

13 Wrz 2021, 14:21

Dzięki, jeszcze chciałem zapytać o Barum Polaris 5. Jak się ma do innych opon poruszanych w temacie?
Robak81
Nowicjusz

13 Wrz 2021, 16:50

Robak81 napisał(a):chciałem zapytać o Barum Polaris 5. Jak się ma do innych opon poruszanych w temacie?
Barum to klasa ekonomiczna ale ogólnie ma całkiem niezłe opinie. Niemniej jednak wolałbym wybrać już Falkena lub takie dwu letnie nowe z klasy średniej lub premium.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius Plug-in Hybrid kontra Chevrolet Volt
    Amerykańskie media motoryzacyjne pilnie śledziły pod koniec roku walkę o pierwsze miejsce w segmencie hybryd plug-in. Od 2010 roku najpopularniejszą hybrydą ładowaną z gniazdka w USA był Chevrolet Volt, ale to się zmieniło ...
    Silniki LS - General Motors
    Z Japonii przenosimy się do Stanów Zjednoczonych, czyli prawdziwego królestwa potężnych silników o widlastym układzie cylindrów. Właśnie taką architekturą cechują się silniki General Motors z linii ...