REKLAMA
Cześć,
tak jak w temacie poszukuje całorocznych oponek. Wiem, że takie zapytania już się tutaj pojawiały, ale jak się tego naczytałem to mnie głowa rozbolała i wiem jeszcze mniej niż wcześniej.
Ogólnie poszukuję opon w rozmiarze 205/55/16 w kwocie 900-1000zł za komplet. Autem poruszam się głównie po północy oraz centrum kraju (roczny przebieg ~15tys km), często po mniejszych miejscowościach, więc gdy śniegu trochę popada to zanim drogowcy się z nim rozprawią trochę czasu potrafi minąć. Dlatego rozsądniej będzie chyba kupić coś bardziej zimowego, bo w lecie to każda opona sobie jako tako poradzi(jedynie może być trochę głośniejsza), bo teraz z tą zimą to nie wiadomo - czy będzie biało, czy jednak nie .
Aktualnie mam założone na aucie Hankook Optimo 4S i w sumie jeżdżąc rozważnie w zależności od panujących warunków, to nie miałem do nich większych zastrzeżeń.
Po przeczytaniu kilku tematów wytypowałem wstępnie Kleber Quadraxer 2, które kosztowałyby mnie trochę ponad 900zł za komplet.
Podpowiedzcie coś, czy te Klebery to będzie w moim przypadku dobry wybór, czy może coś innego jednak