Opony całoroczne - opinie

05 Mar 2010, 08:40

Witam!
Jeździ ktoś z Was na oponach całorocznych? Zastanawiam się nad kupnem takich opon, ale nie jestem pewien czy się sprawdzą. Proszę o opinie tych, którzy mają takie opony, bo stwierdzenia typu "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego" i domysły mnie nie przekonują.
Pozdrawiam!
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

05 Mar 2010, 20:33

Na pewno na całorocznych założonych na wiosnę nie ucieszysz się na śniegu jesienią czy w zimie ,,,
janusz60
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie

06 Mar 2010, 08:18

Opony całoroczne bardziej nadają się wg. mnie :wink: do aut terenowych
samurai2002
Początkujący

Miejscowość: Lubuskie

11 Mar 2010, 17:07

ggmarszal napisał(a):"jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego"

a powinno to cie przekonać dość znacznie, wystarczy spojrzeć na przykłady z życia - tak jak np. auta pseudo terenowe
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

13 Mar 2010, 19:37

bodziokardasz napisał(a): a powinno to cie przekonać dość znacznie, wystarczy spojrzeć na przykłady z życia - tak jak np. auta pseudo terenowe

Niby tak, ale weźmy pod uwagę prostego robota kuchennego. Jest do wszystkiego, a mało kto może zarzucić, że jest do niczego :wink:
i chciałem dowiedzieć się czegoś od osób, które miały do czynienia z takimi oponami, bo spotkałem się zarówno z pozytywnymi jak i negatywnymi opiniami na ich temat.
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

14 Mar 2010, 11:48

Uzywam w samuraiu opon wielosezonowych 205/70/15 (A/T) M+S i jestem zadowolony.Przetrwałem bezproblemowo jesienne słoty i błota oraz zimowe sniegi z lodami
samurai2002
Początkujący

Miejscowość: Lubuskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Structural Blue Edition
    Limitowana wersja Structural Blue Edition, pokazana w 2017 roku, to najciekawsza odsłona Lexusa LC. Sekretem tej wyjątkowej edycji specjalnej jest niebieski lakier Structural Blue, inspirowany barwą tropikalnego motyla Morpho ...

13 Maj 2010, 13:40

ja zakupiłem autko z takimi oponkami i jak nadeszła zima to myślałem ze nie wyjadę na drogi bo tak ślizgały w końcu musiałem kopic nowe DĘBICE zimówki i teraz te wielosezonowe :neutral: mam na lato
DOHC
dohc
Nowicjusz

Miejscowość: BIELSKO

17 Maj 2010, 10:16

Mój ojciec od paru sezonów jeździ na Dębicach Navigatorach i nie narzeka :) A pracuje w okolicach Karpacza więc na zimę ma dobre warunki do testowania przyczepności :P
bborowka
Nowicjusz

Miejscowość: Oleśnica