Piszesz że jeździsz spokojnie ale dynamicznie przyspieszasz i chcesz wchodzić w zakręty z większą prędkością
![Uśmiechnięty :)]()
hm… jakoś mi się to wszystko nie klei ze spokojną jazdą ale wracając do opon to myślę, że warto wziąć pod uwagę modele:
- Goodyear EFFICIENTGRIP one według tego co podaje producent powinny być najcichsze co wcale w rzeczywistości nie musi oznaczać najcichszej opony w tym segmencie.
- Dunlop SP SportMaxx RT ja bym celował w te opony na twoim miejscu miałem okazję jeździć Civic Type-R na nich i powiem szczerze że ładnie kleiły się do drogi i były w miarę ciche a to auto jest słabiej wyciszone niż E39 do której szukasz opon.
Theory napisał(a):Jeżdżę zwykle 70-110km/h, mam silnik benzynowy (r6, więc wysoka kultura pracy) i podwójne szyby (wyciszające) dlatego zależy mi na cichych oponach
Przy tych prędkościach przy oponach premium raczej nie zauważysz różnicy w głośności na początku eksploatacji. Opony z wiekiem będą coraz głośniejsze i nawet te najcichsze po dwóch latach będą miały kilka dB więcej.