08 Kwi 2017, 18:08
No nie wziąłem po prostu, ale co czasu straciłem to moje. Przeglądałem różne oferty, nawet stronę Hankooka i nigdzie nie było wzmianki że opona w tym rozmiarze ma także tak słabą etykietę. Wszystkie dane i opisy mówiły jasno że CA, to zamówiłem od razu w serwisie rozmiar, podałem model bo nie oczekiwałem takiego nazwijmy to nawet i oszustwa, a jak przyjeżdżam po opony to nagle naklejka EC. Inni producenci owszem, jak opony mają inne normy to podają tabele ze wszystkimi rozmiarami, indeksami prędkości i nośności z normą dla każdej. To wiem że się potrafią różnić, ale takiej informacji u Hankooka nie ma (znaczy są takie tabele dla rozmiarów i tak dalej, ale ani słowem o tej jeszcze gorszej wersji, bo dla 225/45r17 w każdej wersji podają że zawsze CA), więc zawierzyłem że jak zamówię odpowiedni rozmiar to będzie tak jak w ogólnodostępnych danych.
Naprawdę głęboko w internecie trzeba się było dokopać do informacji że Hankooki produkowane w Korei mają tak niską ocenę, a klasę CA mają produkowane na Węgrzech.