Opony letnie Achilles .

30 Mar 2015, 16:34

Zmieniam opony z zimowych na letnie i muszę kupić nowe te drugie . W warsztacie Polecono Mi nowe opony letnie Platinum Achilles , co o nich sądzicie , czy ktoś z Was ich używa ?
kolargol
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: mercedes
Silnik: disel

03 Kwi 2015, 09:44

Również zastanawiam się nad wyborem opon tego producenta, a dokładnie model atr sport 2. Są przystępne cenowo i w testach wypadają również dobrze jak większość popularnych marek. Co o nich sądzicie?
daarekn84
Nowicjusz

Auto: Golf IV
Silnik: 1,9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Kwi 2015, 13:02

Poszukałem w internecie opinii i są jak najbardziej pozytywne , jednym z decydujących argumentów jest też cena , która jest przystępna .
kolargol
Nowicjusz
Awatar użytkownika

08 Kwi 2015, 09:12

Faktycznie cena jest bardzo atrakcyjna. A jak te opony zachowują się podczas jazdy? Czy są głośnie? Jak z jazdą po mokrej nawierzchni? Może macie jakieś aktualne testy porównawcze opon?
daarekn84
Nowicjusz

10 Kwi 2015, 11:54

Z tego co patrze po parametrach to ta ATR Sport wygląda nieźle. Do mojego koszt ok. 230zł / szt. Cena kozak. Swojego czasu oglądałem opony to się przeraziłem niektórymi cenami.

ps. Ten ATR ma wyższy indeks prędkosci, powinien być zatem sztywniejszy w zakrętach.
jacus19
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

10 Kwi 2015, 12:55

Faktycznie cena jest bardzo atrakcyjna bo do mojego golfa IV koszt ok 200 zł w takiej cenie ciężko znaleźć podobne oferty. Dobra ja ostatecznie zdecydowałem się na ich zakup. Na początku tygodnia będę mógł więcej coś napisać na ich temat po jeździe testowej:-)
daarekn84
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wydostać się z tonącego auta?
    Samochód, który wpadnie do wody znika pod jej powierzchnią w ciągu około 60 sekund, przy założeniu, że drzwi pozostają zamknięte. To czas na wydostanie się z wody pasażerów. Po otwarciu drzwi woda zalewa ...

13 Kwi 2015, 07:18

darekn84 wziąłeś ostatecznie model atr czy inne? daj znać.
jacus19
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

14 Kwi 2015, 09:40

Słuchajcie zdecydowałem się na opony Achilles model atr sport 2. Jestem po dość długiej trasie ok 600 km i na tą chwilę mogę powiedzieć, że opony sprawują się bardzo dobrze zarówno na mokrej jak i suchej nawierzchni ... nawet wiatr w porywach do 100km/h im nie straszny:-) hałas przy jeździe 120km/h zadowalający. Opony wyglądają świetnie.
daarekn84
Nowicjusz

14 Kwi 2015, 20:47

Też kupiłem opony Achillesa proponowane przez mechanika z warsztatu samochodowego . Platinumy od kilku dni są na moim Opelku i spisują się znakomicie :) .
kolargol
Nowicjusz
Awatar użytkownika

21 Kwi 2015, 20:27

Już teraz zaczynam się zastanawiać nad wyborem opon zimowych. Jeżeli dalej tak pójdzie to zdecydowanie wybiorę również opony zimowe od tego samego producenta co letnie.
daarekn84
Nowicjusz