Opony Marki CEAT

25 Lut 2019, 18:40

Witam
Potrzebuje opinii o oponach marki Ceat
czytałem że to brat Pirelli i wgl, ale dostać opinie o oponach letnich to graniczy z cudem. Obszukałem sporą cześć internetu na oponeo 0 opini z lata z zimy coś znalazłem i ktoś pisał że jest okej. Ma ktoś może te opony lub znajomego, który kupił akurat je, bo chętnie bym je wypróbował i zobaczył patrząc na parametry które o dziwo mnie zadowoliły
mówię o oponach( przepraszam jeśli nie można wklejać innych serwisów)
[link do Oponeo wygasł]
Wezmę je na testy do swojej Kii Shumy 1.5 2000r, lub wezmę sprawdzony kormoran który już ma dobre opinie.
pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź.
Own3d
Obserwowany

25 Lut 2019, 20:11

Możesz mi wytłumaczyć po co w aucie o prędkości max 180 montować opony z indeksem prędkości 240km/h :?: Do tego wątpliwej jakości :/
Skoro są modele sporo tańsze i 100% lepsze
[link do Oponeo wygasł]
[link do Oponeo wygasł]
[link do Oponeo wygasł]
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

25 Lut 2019, 22:18

Chodzi o to żebym zmieścił się w limicie kwoty 700zł za komplet, a takowe udało mi się znaleźć, dlatego pytam czy warto kupić. Na Oponeo strasznie cenę zawyżają i nie wiem dlaczego, ale cena mogę je porównać do kormorana bo tylko one mają podobne parametry tyle że kormoran pewniejszy. Wiesz 180 to katalog pisze , mi udało się więcej ale to nie o to tutaj chodzi.
I znalazłem jeszcze coś ciekawego :
[link do Oponeo wygasł]
Own3d
Obserwowany

26 Lut 2019, 05:56

Nie mam zaufania do nowych opon(Neolin) w cenie bieżnikowanych.
Ceat to nie brat Pirelli, tylko mająca włoskie korzenie indyjska firma, która dosyć dawno temu miała związki z Pirelli. Ale na pewno wolałbym te Ceaty niż Neoliny. Choć osobiście dołożyłbym stówkę do kompletu i kupiłbym Fuldy.
https://www.norauto.pl/produkt/opona-le ... ecommended
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna