Opony po testach - warto?

26 Mar 2018, 17:02

Witam. Mam pytanie odnośnie opon, które mam okazję kupić. Są to opony potestowe, przejechane kilka kilometrów. Czy jest sens ich kupna? Nie jestem wymagający natomiast mam obawy co do stanu tych opon. Cena zachęca jednak obawiam się czy po tych testach będą one dalej w dobrej kondycji. Pozdrawiam
swiezak
Obserwowany

Auto: Seat Leon

26 Mar 2018, 17:21

Jeżeli opony mją dobry bierznik, a testy wyszły dobrze, to jak najbardziej. W testach te opony przejeżdżają kilka km, ale są sprawdzane we wszystki możłiwy sposób. Dlatego warto sprawdzić w jakim stanie jest bieżnik. Ale jak opona przeszła testy i ma opinie dobrej, to bieznik nie powinien być zbyt mocno zużyty. Może się okazać, że opona wygląda nadal jak nowa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Mar 2018, 10:41

Jak dobra cena to bierz śmiało. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 27 Mar 2018, 12:10, edytowano w sumie 1 raz
7lech
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 20 07 2009
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.5 TS
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair
    Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...