Opony pomocy

22 Lis 2008, 18:56

Witam

prosze o porade w sprawie opon , mam opony 4 sezon nie są starte ponieważ mało jeżdżę i po wymianie na zimowe sciąga mi kierownice na prawo, kombinowalem na wszelkie sposoby ,zmienialem strony cisnienie zbieżność i dalej bez zmian , na letnich jest wszystko OK auto samo jedzie . moje opony to MATADOR MP56 , w megan 99r.Nie wiem czy to jest wina opon bo z opinii to one nie są najlepsze. prosze o poradę i jakie w tej chwili zimówki są dobre w rozmiarze 175/65/14
prosze o odp :)
fm66
Nowicjusz

• 22 Lis 2008, 21:21

W tym rozmiarze każda jest dobra pod warunkiem że to już firmówka z "tradycjami" ja poleciłbym Fulda. Oponki pierwsza klasa jak dla mnie.A na twoim miejscu nie jeździłbym na oponkach już tylo letnich bo nigdy nie wiadomo ile one Ci wytrzymają. Oby nic im się nie stało w czasie jazdy. Pozdrawiam przyczepności
    Bodek24
    Nowicjusz

23 Lis 2008, 10:14

sprawdzałes czy nie masz luzów w zawieszeniu? a podczas hamowania sciąga mocniej czy tak samo?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

23 Lis 2008, 16:46

witam ponownie
    zawieszenie sorawdzalem OK.podczas hamowania
    ściąga tak samo .dzieje się to po zmianie z letnich na zimowe nie jestem pewny, ale to jest wina chyba opon zasięgnąłem info. i opinie o tych matadorach nie są dobre .nie jeżdżę dużo ale myslę o kupnie nowych opon na razie na sam przód by sprawdzic czy to to . Co do opon , sprawdzajac opinie zdecydowałem się na continental lub michelin alpin 3. chyba są dobre.
    letnie opony mam w rozmiarze 175/65/14 i zimówki założyłem w tym samym rozmiarze może tutaj tkwi błąd ponoć opony zimowe powinny być o rozmiar mniejsze czyli 165/65/14
    fm66
    Nowicjusz

24 Lis 2008, 08:42

sprawdz moze którys zacisk hamulcowy lekko trzyma i to moze byc równiez przyczyna sciągania
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

24 Lis 2008, 14:15

zacisk jest OK.gdyby trzymał to letnie opony tez by ściągało.A tak nie jest.
    fm66
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra K14 - nowy model już w produkcji
      Kilka dni temu uruchomiono produkcję zupełnie nowego Nissana Micra i pierwsze egzemplarze już opuściły linię montażową. Końcowe kontrole potwierdziły najwyższą jakość wykończenia pojazdów. Dostawy do dealerów ...
      Jak producenci kamuflują swoje prototypowe modele?
      Na kultowym Goodwood Festival of Speed po raz pierwszy w warunkach drogowych Toyota pokazała nową Suprę. Ale sportowego coupé nie mogliśmy podziwiać w całej okazałości, bowiem jego nadwozie zostało pokryte skutecznym ...

24 Lis 2008, 14:26

ja mam zimówki FULDA KRISTALL MONTERO w rozmiarze 175/70R13 i jestem jak narazie z nich zadowolona :) ja latem tak miałam ze mnie ściągało na boki na drodze to jak sie okazało po wymianie sforzeniów (sworzni - nie wiem jak to sie poprawnie pisze) wróciło wszystko do normy :) pozdrawiam
    ~ To wiara motywuje i daje siłę do dalszej walki! ~
    `
    Śmigam nissankiem juz od 3.IV.2008r.
    Kasienka88
    Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

24 Lis 2008, 20:19

Spróbuję zmienić na razie dwie przednie na Dunlopy winter i zobaczę co się dzieje
    fm66
    Nowicjusz