Opony stara data a dobra kondycja

01 Kwi 2016, 11:26

Witam,mam pytanie odnośnie opon bo zastanawiam się nad tym od dłuższego czasu i niewiem co zrobić,otóż szukam do swojego malca opon (mogą być używane) i tak się składa że kolega u siebie ma chyba z 6 opon ze swojego starego Tico i tutaj pojawia się mój problem,otóż opony wizualnie są w ładnym stanie (zero pęknięc,bieżnik nie mierzyłem ale jest jeszcze trochę mięcha) ale data produkcji to rok 2002 i pytanie czy warto je brać czy sobie odpuścić?

Dziękuje za wszystkie sugestie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Kwi 2016, 13:54

Piętnastoletnie opony to już przesada. Ale z drugiej strony, maluszek pewnie więcej stoi niż jeździ. Do jazdy nie polecam, ale pewnie na poruszanie się po własnym podwórku (wsi) wystarczą :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

02 Kwi 2016, 10:33

Własnie u siebie dwie mam z 2003roku i jakoś wcześniej nie zwracałem na to uwagi :oops: ale tamte odpuszczę a kupię coś nowszego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2016, 16:56

O kupowaniu tak starych opon mowy nie ma, myślałem, że będziesz je "brał" za darmo :lol:
Kup mu nowe wielosezonówki Dębicy, to wystarczą do końca jego żywota, no i zdecydowanie podniesie to wartość auta :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

03 Kwi 2016, 17:20

Wziąłbym nawet za czteropaka ale ten kolega akurat jest chytry na kase :roll:
Aktualnie własnie śmiga na wielosezonówkach i dość dobrze się sprawuja.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Tory testowe Toyoty
    Prototyp każdego modelu Toyoty pokonuje co najmniej milion mil, nim trafi na taśmę produkcyjną. Większość testów odbywa się na torach w Belgii, Japonii i USA. Przedstawiamy miejsca, gdzie auta Toyoty są poddawane ekstremalnym ...