Opony W220 S500 8.5J/10J

02 Maj 2018, 11:03

Cześć wszystkim.
Szukam nowych opon dla mojej eski, obecnie są to Pirelli PZero jednak te kapcie są potwornie twarde, nie dość że komfort jest znacznie gorszy to w chłodne dni mają zero przyczepności. Na początku myślałem o legendarnych Pilot Sportach 2, które są ogólnie lepsze, jednak nie wiem czy nie będzie tu tego samego problemu z twardością. Felgi to 19", przód 8,5J tył 10J. Obecnie mam 235/45 i 275/40, jednak sam nie wiem czy nie są za szerokie, ogólnie chcę mieć lekki balon. Prosiłbym o kilka modeli i doradzenie z rozmiarem
Czru
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 30 11 2016
Auto: W220 S500
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

04 Maj 2018, 11:08

Czru napisał(a):jednak sam nie wiem czy nie są za szerokie, ogólnie chcę mieć lekki balon. Prosiłbym o kilka modeli i doradzenie z rozmiarem
Do tych felg które masz to optymalny rozmiar i nic innego nie założysz ;/ Jak chcesz inny rozmiar opon to musisz zmienić felgi.

Czru napisał(a):Pirelli PZero jednak te kapcie są potwornie twarde, nie dość że komfort jest znacznie gorszy to w chłodne dni mają zero przyczepności
Ile lat mają opony i ja wysoki masz bieżnik? Opony szerokie z tak niskim profilem jak 40 najlepiej spisują się do trzech lat użytkowania wiem to z doświadczenia.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Skrzynia biegów: Manualna

04 Maj 2018, 21:38

Mam niestety 6 letnie, bieżnik koło 5mm. Jednak te opony ogólnie mają opinię mało komfortowych a jazda na nich gdy jest chłodno przypomina jazdę po deszczu. Tak jakby były bardziej torowe niż uliczne, albo do cieplejszych rejonów. Zastanawia mnie natomiast czemu runflaty schodzą z rantów. Zaczynam myśleć że to kwestia felg, ale wulkanizator nie stwierdził niczego dziwnego. Może 245/40 i 285/35 ? Też powinny wejść, ale sam nie wiem
Czru
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 30 11 2016
Auto: W220 S500
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik z Lexusa RC F będzie napędzany wodorem?
    5-litrowy silnik, który napędza Lexusa RC F, jest przebudowywany po to, by mógł być zasilany wodorem. To sposób na to, by silniki spalinowe, zwłaszcza pięknie brzmiące motory jak lexusowe V8, jeszcze ...