Cześć, dzisiaj rano taka niespodzianka- kapeć z przodu i z tyłu od strony kierowcy.. czy to możliwe że od mrozu? Bo nie wiem teraz czy wymieniać na nowe czy wystarczy napompować. Dodam że opony nie są identyczne, z przodu zimówki, z tyłu letnie
Trzeba było napompować i zobaczyć czy trzyma ciśnienie i nie ucieka przez zawór.
Jeżeli miałeś mało ciśnienia wcześniej to przy sporym mrozie mogło dojść do lekkiego ugięcia opony przez lekkie zmniejszenie ciśnienia.
Sprawdziłeś czy było jakieś ciśnienie w tych "kapciach"?
Opony są z jednej strony bez powietrza to może sugerować że zostały uszkodzone obie przez coś co leżało na drodze i się w nie wbiło lub zaliczyłeś tą stroną jakąś większą dziurę.
PS. Swoją drogą te opony letnie z tyłu w taką pogodę to proszenie się o kłopoty. Najłatwiej w wpaść w poślizg hamując na zakręcie z takim zestawem opon.
Spieszyłem się do pracy i nie miałem na to czasu ale po południu oczywiście sprawdzę czy po napompowaniu będzie trzymać. Wiem że to ryzykowne jeżdżąc na letnich z tyłu w taka pogodę ale nie przewidziałem takiej pogody po zimach ostatnich lat _ Rozwiązane.. ktoś "miły" przeciął obie opony..
VW Golf: II 1,6TD / III 1,9TDI / IV 1,9TDI / V 1,9TDI / VI 1,6TDI Podstawowe kryteria zestawienia: - Golfy z dieslem - porównanie kosztów utrzymania różnych generacji tego samego modelu Wytypowane modele do zestawienia: - VW Golf II 1,6 TD - 70KM - VW Golf III 1,9 TDI ...
Seat Ibiza 1,0 TSI o mocy 115 KM Seat Ibiza w wersji wyposażonej w silnik benzynowy o pojemności 1 litra ma moc 115 KM. Jego średnie spalanie w tym przypadku to około 4,7 l/100 km, a przyspieszenie 0-100 km/h zajmuje 9,3 sekundy. Na liście wyposażenia niewymagającego ...
Kiedyś jak się wprowadziłem w nowe miejsce to starszy pan sąsiad mi ciągle coś brudnego wylewał na szybę dopiero jak go przyłapałem to zapytałem o co mu chodzi a on mi na to "panie to moje miejsce! Parkuję tu od 15 lat."
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Z tego co wiem to tu regularnie się dzieje takie coś. Jedynym rozwiązaniem chyba w takiej sytuacji to kamera na parking. Albo zmiana parkingu co będzie trudne
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.