REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Pewnie to wina samych opon, często tak się zdarza. Mam jeden samochód w rodzinie Civic Type-S 1.8 VTEC i tam od dwóch lat są zimówki Nokian W+ 225/45R17 91 H i jeździ się na nich bardzo dobrze można to stwierdzić po dwóch sezonach ale jest to opona kierunkowa i nie jest asymetryczna. Bieżnik jest kierunkowy i przypomina kształtem jodełkę, zapewnia też doskonałe osiągi na wodzie i błocie pośniegowym.yeti65 napisał(a):Nie rozumiem, czemu na kierunkowych ma ściągać
fanatyk1 napisał(a): nie wiem czy jeszcze się nie przyzywyczaiłem do 16 cali czy o co chodzi ale w tamtym roku miałem zimówki Goodyear i trzymały się jak przyklejone
Letnie opony w temperaturze którą podałeś mogą wygrywać z zimówkami jeszcze na mokrej nawierzchni. Jednak nie powinno być aż tak znaczącej różnicy. Piszesz że praktycznie nie trzymają się drogi.fanatyk1 napisał(a):Kilka dni testuje już na aucie te nokiany i powiem szczerze że jestem zawiedziony mrozów nie ma ale rano 6-7 stopni lekki deszczyk i wchodząc w zakręt lub na rondzie w porównaniu z moimi letnimi oponkami to te się wgl nie trzymają drogi.. ;-(