Witaj,
Ja polecam Ci z kolei 2 firmy o których nikt nie wspominał:
1. Opony marki Voyager, produkowane przez koncern GY u nas w Dębicy, praktycznie 1szy rok w ofercie, produkowane dla 1 sieci hurtowni na wyłączność, w klasie tanich opon moim zdaniem nie mają konkurencji, opon letnich sprzedałem i założyłem sporo i mam o nich bardzo dobrą opinię zimówki wygląda na to że także będą super, powinieneś znaleźć w cenie Dębicy aczkolwiek mogą być małe problemy ze zdobyciem.
2. Wspomniałeś coś o dynamicznej jeździe, a w takim wypadku dobrym wyborem mogą być opony Nexen Winguard Sport, dalej ta sama półka cenowa a asymetryczne opony spisują się znacznie lepiej przy większych prędkościach czy w zakrętach niż kierunki.
No i masz, Voyagery co prawda mogą być dla niewtajemniczonych produktem Noname ale tak samo jak Dębica bazują na bieżnikach i technologiach GY/Dunlop ale inaczej niż jak Dębica (np. Frigo 2 bieżnik GY sprzed 20 lat) na znacznie nowocześniejszych konstrukcjach.
Nexen to bardzo dobre koreańskie gumy w klasie tańszych opon.
Z wymienionych przez Ciebie nie polecałbym pod żadnym pozorem Kormoranów, natomiast Frigo HP wydaje się najlepszym wyborem jako że te opony się niejako wybijają troszkę ponad segment budget.
Tyle ode mnie jako od profesjonalisty który wymienia i sprzedaje opony od ponad 20 lat
![Uśmiechnięty :-)]()