Opony zimowe Mazda 323f

21 Lis 2008, 13:18

Poproszę o rade jakie kupić opony zimowe. Nie ukrywam, że względy ekonomiczne mają dla mnie znaczenie :D
Artu8
Nowicjusz

22 Lis 2008, 23:21

Nie wiem, jak inni, ale ja na oponach zimowych nie oszczędzam. Letnie kupuje średniej klasy, zimowe tylko z najwyższej półki. Drogie? Na pewno. Ale zimą zbyt wiele zależy od opon, żeby pozwolić sobie na byle co. Osobiście preferuję Michelinki, ale i Pirellim nie gardzę :)
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

23 Lis 2008, 12:53

Ja używam Pirelli Carving i Goodyear Ultra Grip7.Ale to są opony z troszkę wyższej półki i bardzo dobrze sprawują się w samochodach z ABS-em..Natomiast z tych tańszych,to kierowcy chwalili sobie Dębicę Directional.Są podobno lepsze od Frigo 2.Te ostatnie ponoć ślizgają się na breji pośniegowej i na deszczu.Directionalki,są podobno o niebo lepsz,mimo,ze są starsze.A jezeli ktoś już się uprze na Dębicę Frigo,to też jedynki są ponoć lepsze niż 2.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy opłaca się kupować opony używane?
    Zakup opon z drugiej ręki to tylko pozorna oszczędność. Kupowanie używanych opon i jazda na nich to najgorszy sposób na szukanie oszczędności przez kierowców. Jazda na używkach to za duże ryzyko. Kupujący nic ...