Dzięki za odpowiedzi
![Uśmiechnięty :)]()
W końcu kupiłem tak jak radził Artek, Kleber Krisalp HP. Trochę o nich poczytałem i całkiem niezłe opinie mają i w testach też nieźle wypadają. Może nie jest to czołówka, ale taki mocny średniak. Może i nokiany A3 byłyby lepsze, ale za mało testów jest tych opon i chociaż mają dobre opinie użytkowników to chciałbym zobaczyć profesjonalne testy oraz zobaczyć test ścieralności-wytrzymałości, bo zależy mi bardzo, żeby opony wytrzymały parę sezownó... 3-4. Nokiany D3 na pewno są lepsze, ale niedużo, niestety są mało wytrzymałe.
Dlatego zdecydowałem się ostatecznie na Kleber Krislap HP. Mam nadzieję, że będę znich zadowolony
![Uśmiechnięty :)]()
Jednocześnie straciłem możliwość zmiany opon w zakładzie koło mojego domu, co jest dla mnie trochę kłopotliwe
![Smutny :(]()
.
No i trochę się na nich wkurzyłem przy okazji.
Właściciel zakładu dzisiaj zadzwonił do mnie, że opony dla mnie już są (Marangoni Meteo HP).
Ja mu, czy będzie problemem jak zrezygnuję z nich. A on do mnie z pretensjami, co on zrobi z tymi oponami, że specjalnie dla mnie były zamawiane.
No to mówię mu, że przecież przy rozmowie mówiłem, że nie wiem czy się zdecyduję na te opony, że najpierw miał mi podać ich cenę (od razu nie mógł bo nie wiedział i powiedział, że w poniedziałek rano sprawdzi i zadzwoni) i dopiero miałem się zdecydować.
On sam powiedział, ze poda mi cenę w poniedziałek ale i tak zamówi te opony, bo one u niego idą i od razu pójdą bo to rozmiar standardowy a opony dobre i chętnych jest mnóstwo, nawet jak ja się nie zdecyduję a teraz ma do mnie pretensje, że nie chcę ich wziąć i to problem dla niego.
Jak mu to powiedziałem, to gość coś wrzasnął do słuchawki i się rozłączył.
Zły trochę jestem, bo warsztat był 5 minut piechotą od mojego domu.