Optymalna prędkość

10 Gru 2009, 00:19

brodka napisał(a):
Smerda_Jajeczny napisał(a):
wolfenstein napisał(a):Z drugiej jednak strony, im większa jest prędkość, tym większy trzeba zachować odstęp

Z tym odstępem różnie bywa. Jest sporo kierowców, którzy niezależnie od prędkości siedzą na tyle poprzedzającego samochodu.

Jak ja widzę takich co mi siedzą na tyłku to mnie coś trafia. Ja sobie zawsze trochę miejsca z przodu zostawiam bo często gęsto jakiś pacan zachamuje bez powodu, a tki typ potem mi w tyłek wichać może.

Zgadzam się całkowicie. Ja zawsze staram się trzymać w miarę logiczny odstęp od samochodu ode mnie i po prostu krew mnie zalewa jak jakiś MŁOTEK wpierniczy mi się przed auto. :evil: Co wtedy.......? Muszę oczywiście do licha zwolnić, żeby znowu był jakiś przyzwoity odstęp, tym bardziej, że nie wiem jak ten oszołom zachowa się za chwilę. :???:
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

10 Gru 2009, 23:58

co do prędkości...:
Prędkosć nie zabija tylko szybkie jej wytracenie :grin:
/F/I/A/T/ CC 900 Seria Look
jasko90
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki

20 Gru 2009, 01:37

brodka napisał(a):
Smerda_Jajeczny napisał(a):
wolfenstein napisał(a):Z drugiej jednak strony, im większa jest prędkość, tym większy trzeba zachować odstęp

Z tym odstępem różnie bywa. Jest sporo kierowców, którzy niezależnie od prędkości siedzą na tyle poprzedzającego samochodu.

Jak ja widzę takich co mi siedzą na tyłku to mnie coś trafia. Ja sobie zawsze trochę miejsca z przodu zostawiam bo często gęsto jakiś pacan zachamuje bez powodu, a tki typ potem mi w tyłek wichać może.

Dokładnie, ja robię podobnie. Zostawiam z przodu miejsce na hamowanie dla mnie + miejsce do ucieczki przed pacanem z tyłu. Nie raz mi to tył uratowało.
MaciekAd
Nowicjusz
Awatar użytkownika

24 Sty 2010, 14:27

Co do zielonych fal to się zdarzają w wawie. Ja trafiam tak raz na tydzień na jedną, głownie w sobotę. Inaczej zapomnij :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
brodka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: garbusland

24 Sty 2010, 18:07

brodka napisał(a):Co do zielonych fal to się zdarzają w wawie. Ja trafiam tak raz na tydzień na jedną, głownie w sobotę. Inaczej zapomnij :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Żieloną falę masz cały czas na ul. Grójeckiej, jadąc od strony Placu Zawiszy prędkością około 50 -60 km/h.
gites
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik V35A-FTS
    Silnik V35A-FTS można nazwać nowością w ofercie Lexusa. Japończycy pokazali ten motor w 2017 roku i jak na razie trafił pod maskę tylko jednego modelu – aktualnego Lexusa LS 500. Jednostka ma 6 cylindrów w układzie ...