REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
wolfenstein napisał(a):Z drugiej jednak strony, im większa jest prędkość, tym większy trzeba zachować odstęp
stevens napisał(a):Z tą myślą zakładam, że została "stworzona" tzw. zielona fala. Jadąc przez miasto prędkością 50/60 km jesteś w stanie przejechać spory odcinek miasta bez zatrzymywania się.
radziwil napisał(a):stevens napisał(a):Z tą myślą zakładam, że została "stworzona" tzw. zielona fala. Jadąc przez miasto prędkością 50/60 km jesteś w stanie przejechać spory odcinek miasta bez zatrzymywania się.
W którym mieście działa zielona fala ??? Na pewno nie we Wrocławiu. We Wrocławiu, ZDiK o czymś takim jak zielona fala nigdy ne słyszał
conest997 napisał(a):myślę że coś w tym jest. wezmę taki przykład. Kiedyś przejechałem trasę ok. 150 km. jadąc z prędkością stałą wynoszącą ok 80-90km/h dojechałem w 2 godz. i parę minut . następnym razem gdy przejeżdżałem znów tą samą trasę jechałem jak szybko mogłem, miejscami 160 ( oczywiście na prostym odcinku drogi ekspresowej ) jednakże musiałem często zwalniać i znów przyspieszać, ze względu na innych uczestników ruchu i wyszło że dojechał w 2 godz.jakie wnioski ???
kingiko napisał(a):w Wawie po drodze mam 24 sygnalizatory, różnica w jeździe gdy szarżuję i jadę normalnie to ledwie kilka minut
Smerda_Jajeczny napisał(a):wolfenstein napisał(a):Z drugiej jednak strony, im większa jest prędkość, tym większy trzeba zachować odstęp
Z tym odstępem różnie bywa. Jest sporo kierowców, którzy niezależnie od prędkości siedzą na tyle poprzedzającego samochodu.