Orientacyjna wycena usunięcia korozji Astra G

17 Paź 2018, 10:56

Jak wyzej ile mniej wiecej moze kosztowac , wymiana zabezpieczenie i polakierowanie nadkola prawego , do tego zaczyna rdzewiec przy wlewie paliwa , plus na podwoziu od strony pasazera i kierowcy rdza na dlugosci jakies 80 cm po jednej i drugiej stronie tak jakby rozwarstwilo sie na laczeniach zrobila sie dziura i jest rdza , chcialbym to wyczyscic pospawac i zabezpieczyc , jaki moze byc orientacyjny koszt tego ?
Posiadam jedynie fotke nadkola , na podwoziu niestety nie zrobilem zdjecia
https://www36.zippyshare.com/v/Xpuio5Kq/file.html
berbel
Początkujący

Auto: Bmw

17 Paź 2018, 19:40

berbel napisał(a): wymiana zabezpieczenie i polakierowanie nadkola prawego
+-700
berbel napisał(a):do tego zaczyna rdzewiec przy wlewie paliwa
400-500
berbel napisał(a):plus na podwoziu od strony pasazera i kierowcy rdza na dlugosci jakies 80 cm po jednej i drugiej stronie
jeżeli chodzi o progi to wymiana +-1000
plus konserwacja reszty +- 1000
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Paź 2018, 07:35

Wlasnie o to chodzi ze progi sa zdrowe rdza zlapala raczej na podluznicach , a przy wlewie paliwa rdza jest raczej nie na karoserii ale w samym srodku dookola korka po otwarciu wlewu takie rdzawe kropki
berbel
Początkujący

18 Paź 2018, 09:46

Po co chcesz to robić?
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

18 Paź 2018, 10:04

No to oblicz od mojej wyceny wymianę progów i dolicz 300 na usuwanie rdzy z podłogi
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jakie samochody mają 6 biegów w benzynie i manualu?
    Jakie samochody mają 6 biegową skrzynię w benzynie? Skrzynia biegów musi być manualna (6 biegów do przodu + wsteczny). Możemy wziąć pod uwagę wszystkie auta, ale generalnie chodzi tu o wszystkie samochody.

18 Paź 2018, 10:13

To zostawiac jak jest ? Nadkole ma pewno wymienie bo az brzydko to wyglada , chcialem pojezdzic z 4 lata tym autem bo niedawno kupilem i tak sie zastanawiam co z tym zrobic :/ czy tylko oczyscic zespawac i zostawic jak myslicie ?
berbel
Początkujący

18 Paź 2018, 10:21

Ah, dopiero co kupiłeś... No to słabo.

Dla mnie takie pudrowanie jest bez sensu. To tylko Astra G, stary trup. Kupisz auto za 20k i też gnije, 30k i też gnije - taki klimat. Tylko tutaj jeszcze jest sens łatać, ale u Ciebie? Wiem że to Twoje auto, dopiero co kupione i boli serce, ale to przejdzie jak zaczniesz kalkulować i myśleć trzeźwo. Też miałem Golfa 3, wymieniałem progi i nadkola i dzisiaj twierdzę że byłem głupi, mogłem tą kasę zainwestować w nowe auto albo wakacje.

Nie wiem ile masz funduszy, ile zarabiasz i czy taki koszt dla Ciebie to problem czy nie, ale ja bym to przemyślał. Moim zdaniem bez żadnej ingerencji to jeszcze 2-3 lata pojeździ. Jak Kao policzył to bez wymiany progów wychodzi około 2500 zł - przecież to kupa kasy. A po pierwszej zimie zobaczysz już zalążki nowej rdzy i szlag Cię trafi :ok:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

18 Paź 2018, 11:43

Aby nie wydać kupy kasy na raz to zrób to na raty. Zrób na pierwszy strzał podłogę, później zgnite nadkole, później wlew paliwa, jak to zaniedbasz to najwzyczajniej nikt Ci nie podbije badań i wtedy co zrobić z tym autem? koszta narosną a sprzedać za 1000 zł będzie szkoda
Kao
Moderator
Awatar użytkownika