Oryginalny xenon, nie działa spryskiwacz problem z wiązką A6 c5

31 Lip 2019, 16:39

Witam, mam problem, od zakupu auta nie działały w nim spryskiwacze lamp, po zdjęciu osłony słupka w nogach kierowcy zauważyłem niepodpięty przewód (Od spryskiwaczy lamp)
Wszystko fajnie tylko jest jeden problem....... nie ma gdzie go podłączyć, przeszukałem wszystkie przewody w okolicy kostki i nic nie znalazłem. Jest ktoś w stanie napisać, bądzi pokazać z jakim kolorem przewodu ma być podłączony i gdzie ten przewód wychodzi ?
W załączniku zdjęcie wolnej kostki

Dodam że xenony są oryginalne

Przy okazji zapytam, nie mam żadnych błędów w (xenonie) a nie działa mi poziomowanie, gdy załaduje bagażnik na maxa światła świecą mi po niebie :[
Silniczki sprawne co to może być?
Ostatnio edytowany przez dawid7252, 31 Lip 2019, 23:52, edytowano w sumie 1 raz
dawid7252
Nowicjusz

31 Lip 2019, 19:09

Na początek może napisz jakie to auto?

Spryskiwacze działają podciśnieniowo więc tam żadna elektryka nie jest potrzebna jedynie silniczek przy zbiorniczku będzie pewnie osobno sterowany przez komputer który ma zaprogramowane uruchomienie spryskiwaczy lamp co kilka cykli uruchamianych wycieraczek.

dawid7252 napisał(a):zdjęciu osłony słupka w nogach kierowcy zauważyłem niepodpięty przewód (Od spryskiwaczy lamp)
Skąd wiesz że to od spryskiwaczy lamp?

dawid7252 napisał(a):Przy okazji zapytam, nie mam żadnych błędów w (xenonie) a nie działa mi poziomowanie, gdy załaduje bagażnik na maxa światła świecą mi po niebie :[ Silniczki sprawne co to może być?
Czy po włączeniu świateł idą do góry?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

31 Lip 2019, 23:57

Chodzi o audi a6 c5, pytałem na na grupie audi na fb. Własnie nie, swiatła po odpaleniu nie poruszają się, zaś jak odpale test w vcds chodzą w pełnym zakresie.
dawid7252
Nowicjusz

31 Lip 2019, 23:58

To jest ten przewód
dawid7252
Nowicjusz

01 Sie 2019, 08:45

Podłączyć VAG-a i sprawdzić błąd. Kontrolka żółta żadna się nie świeci?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Sie 2019, 10:35

Właśnie to jest najdziwniejsze że błędów brak, kontrolka się nie świeci
dawid7252
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

25 lat SKODY Favorit
    SKODA Favorit, jeden z najważniejszych samochodów w historii marki, w tym roku obchodzi swoje ćwierćwiecze. Model ten zadebiutował podczas 29. Międzynarodowych Targów Przemysłowych w Brnie w 1987 roku. Pierwszy ...
    Skoda Octavia Green E Line - CEZ ją przetestuje
    Dwa modele SKODY Octavii Green E Line pierwszych całkowicie elektrycznych samochodów, zostaną poddane testom przez przedsiębiorstwo energetyczne. SKODA, w celu sprawdzenia możliwości flotowych na swoim nowym, elektrycznym ...

02 Sie 2019, 11:59

a sprawdziłeś w ogóle czy pompka w zbiorniczku jest sprawna i czy w ogóle prąd do niego dochodzi? zacznij od tego, dodam że pompki powinne być 2.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4