Osłona silnika Astra 2

08 Lis 2009, 23:57

Planuje zamontowac w mojej astrze osłonę silnika. Czy ktos kupowal i montował jakas osłonę w astrze i moglby polecic jakies miejsce gdzie ja nabyc. Znalazlem mase pozycji na allegro i w innych miejscach. Chodzi mi jednak o cos sprawdzonego zeby miec pewnosc ze to nie zaden kit. Z gory dzieki za odpowiedzi. (wdzieczny bede za sprawdzone linki do sklepow tudziez allegro)
radko17
Nowicjusz

09 Lis 2009, 13:36

A jaka może być filozofia w osłonie silnika?
Ja jestem im przeciwny, silnik szybciej się grzeje i musi schładzać, a do tego nie widać ewentualnych wycieków.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Lis 2009, 19:47

Chodzi mi o to żeby była wykonana z dobrych materiałow i trwala. Uwazam ze jest to jednak dobre rozwiazanie poniewaz chroni silnik i inne elementy przed brudem błotem i przede wszystkim sola w zimie. Co do grzania to czytalem wiele opini na ten temat i fachowcy twierdza ze to bzdura, chyba ze ktos na prwade ekstremalnie uzytkuje samochod.
radko17
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...