Osobówka do 6 tys, konkretne modele.

02 Maj 2011, 20:51

Witam, chcę kupić sobie pierwszy samochód. Z grubsza wybrałem kilka modeli, które mnie interesują, prosiłbym o poradę, który przy następujących założeniach bedzie najlepszy.

Więc interesujące mnie modele to : Honda Civic Vgen, Peugeot 406, Renault Laguna, Megane, Opel Vectra (?)

jak pisałem w temacie cena do 6 tys, benzyna+gaz, silnik 1.8 to max, w miarę tani w utrzymaniu.

Więc proszę o poradę, który model, ewentualnie jakies opinie
pozdrawiam Rafał
Rafal1757
Nowicjusz

Miejscowość: Ciechanó

02 Maj 2011, 20:55

ja bym wziął albo vectre albo peugeota.laguna ma problemy z elektryka i nawet na nazwę 'królowa lawet' megane i honda-nie mialem do czynienia czyli nie wiem
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

02 Maj 2011, 21:13

Laguna owszem ma pseudo królowa lawet ale II generacja której w tej kwocie nie dostanie ale za I gen można sie śmiało porozglądać.Ja bym sie porozglądał za Civiciem ale VI gen,bardzo fajne autka.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Maj 2011, 22:32

Laguna I tez w cale swieta nie jest, jak sie zle trafi, to bedzie wiecej to w warsztacie stalo, niz pod domem, czesci za tanie tez nie sa. Wyekslopatowany Peugeot 406 czy Megane, to tez nie wiem czy sie warto pchac. Vectra/Astra, czy jakiegos Fiata, to bedziesz mial tanie w utrzymaniu w miare, albo Nubire.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

02 Maj 2011, 22:42

Części do laguny są w tej samej cenie czasem i tańsze od vectry czy marei. Fiat wcale nie ma najtańszych części do 406 jest dużo tanich zamienników.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

02 Maj 2011, 22:56

ostatnio mocno interesowałem się hondą v, podobno dobry samochód, ale w porównaniu z peugotem stylistyka jest bardziej przestarzała. Za hondą przemawia jednak chyba ekonomia...
Rafal1757
Nowicjusz

Miejscowość: Ciechanó
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...

03 Maj 2011, 09:46

Tak można powiedzieć o każdym aucie,jak trafisz dobry egzemplarz to długo pojeżdzisz a jak trafisz bubla to będziesz dokładał co chwile.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012