Ostrzegam Peugeot 206 1,4 klima Harrypol W-wa ul.Lusińska 30

04 Mar 2014, 07:47

UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA
Wystawiony do sprzedaży samochód w W-wie przy ul.Lusińskiej 30(mini auto handel-na placu same trupy) ma bardzo poważną usterkę silnikową.Dla laika rzecz niezauważalna.Wczoraj po odbyciu jazdy próbnej oraz tuż przed nią sprawdziłem olej oraz płyn chłodzący.Korek od oleju miał lekki brązowawy nalot,rzecz trochę niepokojąca ale ok,przejechałem się,klima chodzi,zawieszenie jako takie,ręczny brzytwa,ABS ok.Po powrocie na plac zapytałem o ewentualną możliwość zwrotu jeśli np.bedzie poważna usterka silnika,odpowiedź: zwrotów nie przyjmujemy:auto ma swoje lata........Po czym podszedłem jeszcze raz sprawdzić olej i płyn.Pod korkiem oleju biało: czyli woda przez wydmuchaną uszczelkę przechodzi do silnika,analogiczna sytuacja w płynie chłodzącym-po otwarciu zbiornika na jego powierzchni tłuste plamy oleju,a palec wskazujący wytarty w ściankę zbiorniczka czarny od oleju.STANOWCZO ODRADZAM.MASAKRA
Cena auta: 5500(dalej nie ciągnąłem tematu)
rok: 2003 - samochód trochę za tani jak na ten rok
W ogłoszeniu słowa nie ma o wydmuchanej uszczelce pod głowicą.
link do ogłoszenia: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tomaszek1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 12 1996
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Volvo V70 II
Silnik: 2,4 T 200KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Sty 2015, 15:34

Witam,ja niestety miałam mniej szczescia i kupiłam w tym nieszczesnym komisie auto,Pan zapewniał mnie ze auto jest w porządku,ze jezdziła nim kobieta i co chwile cos w nim wymieniała,a okazuje sie ,ze auto sie za chwile złamie,po sprawdzeniu historii samochodu okazuje sie ze jest po szkodzie całkowitej,wiec dzwonie półtora tygodnia po zakupie do własciciela komisu a Pan krzyczy na mnie że nie ma obowiązku przyjęcia wadliwego auta . W takim razie przestrzegam przed zakupem jakiegokolwiek pojazdu w tym komisie bo potem tylko sąd właściciel jest tylko uprzejmy przy sprzedaży potem zmiana zachowania o 360 stopni.
lonek
Obserwowany

Auto: Peugeot 306

25 Mar 2015, 21:49

Witam :D .
Nie bardzo rozumiem?
Pisze Pan że nie kupił tego auta, że za tanie było! Oraz że odradza kupno tego auta!
Ja kupiłem w tym komisie auto i kilku moich znajomych i ich znajomi i zapewne kolejni znajomi też POLECA ten komis.
Auta są warte swojej ceny! Do tego obsługa bardzo profesjonalnie podchodzi do klienta O ILE klient jest profesjonalistą! Nie ściemniają nie płukają silników jak w innych przybytkach, mówią co jest do roboty oddają tak jak wzieli od właściciela. Tak naprawdę to ONI są pośrednikami między nami kupcami a właścicielami a przyklejają swoją prowizję :D .
Śmieszni są Ci którzy myślą że kupują auto UŻYWANE ZA ŚMIESZNE PIENIĄDZE PO KAPITALNYM REMONCIE :D :D :D
Zawsze coś może wyjść bo to UŻYWANE auto!!!
Jesteśmy dorośli i podejmujemy świadome decyzje i bądźmy za nie odpowiedzialni a nie oczerniamy firmę za naszą błędną decyzję!!! OGLĄDAŁEŚ AUTO JEŹDZIŁEŚ AUTEM DOGADAŁEŚ CENĘ to KTO pytam ponownie KTO CIĘ OSZUKAŁ??? KTOŚ Z OBSŁUGI NAMAWIAŁ NA TO AUTO WCISKAŁ ZMUSZAŁ DO ZAKUPU??? ZAPEWNE NIE!!!
WIĘC BĄDŹMY DOROŚLI I NIE UŻALAJMY SIĘ NAD SOBĄ tylko następnym razem sprawdźmy dokładnie co mamy kupić by nie oczerniać innych.
Moi znajomi nie jednokrotnie sprawdzali u mechanika auto jeśli mieli wątpliwości dogadywali cenę i wyjeżdżali autem!!! Z tą Firmą idzie się dogadać o ile jest się normalnym człowiekiem!!! A nie wszystko wiedzącym mechanikiem, lakiernikiem, blacharzem, sklepem z częściami i rzeczoznawcą w jednej osobie. Był silnik do roboty to trzeba było zaproponować cenę wziąć auto i cieszyć się z nowego auta. Ktoś inny tak zrobił i jeździ tym autem i on się nie żali!!! Tak jak i w tej drugiej sprawie....jeździła Pani półtora tygodnia i po tym czasie reklamuje Pani auto? W tym czasie można wszystko zrobić z autem! Wie Pani jakie numery robią z autami w wypożyczalniach??? Ludzie biorą auta w idealnym stanie a oddają po wymianie części zamiennych, tapicerki itp!!!
Czy ta firma robiła coś z tym Pani autem to oni je naprawiali???
Tak jak pisałem wcześniej...ta Firma jest POŚREDNIKIEM!!!!
Tutaj raczej trzeba się zwrócić do WŁAŚCICIELA AUTA OD KTÓREGO ODKUPIŁA FIRMA AUTO!!! To On ewentualnie świadomie wpuszczał w obrót auto bez prawa do rejestracji!!!
Tak więc jeszcze raz dla wszystkich rozgoryczonych słuszna uwaga by nie podejmować pochopnych decyzji i nie pisać bzdur ,nic nie mających wspólnego. Bo to co dla jednego będzie ogromnym wydatkiem dla drugiego będzie drobnostką i będzie zadowolonym użytkownikiem auta po remoncie silnika w tym przypadku!! Więc należy umiejętnie negocjować cenę i tego Wam życzę Ja wolę, tam iść i kupić auto w tej firmie, bo wiem że uczciwie zostanę poinformowany o stanie auta a cena jest adekwatna do stanu, gdzie indziej właśnie auto wypastują i cenią podwójnie. :oops:
pozdrawiam wszystkich kupców zacnych aut w śmiesznych cenach w Harrypolu
Harrypol Najlepsza Firma w Stolicy :P
wwo29
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2002
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Mitsubishi Carisma II
Silnik: 1.6 110KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999