Sklep w necie to :
logistykaopon.pl
oto mój list reklamacyjny:
Witam.
Chce zareklamować kupioną u Was oponę.
W dniu 19-09-2016 kupiłem od Was opony Nokian (faktura pro-forma 285/09/2016/LO).
Chętnie sam na własny koszt (nie będę oczekiwał zwrotu tego kosztu) dostarczę kurierem w/w oponę na adres który mi wskażecie. Proszę więc o podanie adresu drogą mailową ,na jaki mam wysłać oponę.
W skrócie:
Po założeniu tych opon od prędkości 40 km/h ,jedna z nich wydaje niepokojący dźwięk który jest słyszalny w kabinie. Przy 40 km/h to dźwięk cykliczny zgodny z obrotem opony ,czyli z każdym obrotem koła to jednokrotny odgłos. Natomiast przy prędkości ok 90 km/h jest to już dźwięk ciągły.
Wiem że to właśnie ta opona ,gdyż metodą prób i błędów stosując po kolei koło zapasowe ,to po jej podmianie na "zapas" dźwięk zniknął.Tak stwierdziłem ,która to opona. Wczoraj na te same felgi ,założyłem inny komplet opon i dźwięk ewidentnie zniknął.
Wcześniej profilaktycznie sądząc ,że to łożysko wymieniłem oba na tej osi na SKF wraz ze zintegrowanymi piastami.
Wcześniej ,dodatkowo udałem się do zakładu wulkanizacyjnego celem weryfikacji jej prawidłowego wyważenia.
Tam uzyskałem informację ,że felga jest ok ,a sama opona "nie bije" więc dźwięk ten jest spowodowany jej wadą, która objawia się podczas jej pracy na osi ale POD OBCIĄŻENIEM MASĄ POJAZDU.
Czekam na adres pod który mam wysłać oponę oraz ewentualnie czy potrzebna jest kopia faktury zakupu.
a oto odpowiedź ze sklepu:
Dzień dobry,
Po oponę przyjeżdża kurier, który zawozi ją do producenta celem oszacowania wady i wykonania ekspertyzy.
Ma Pan jakieś potwierdzenie od wulkanizatora, że opony są prawidłowo wyważone ?
Proszę jeszcze o akceptację kosztów transportu 25 euro za paczkę + 10% wartości opony ( w przypadku decyzji negatywnej, nie stwierdzenia wady producenta zostanie wystawiony rachunek).
--
Pozdrawiamy,
Obsługa sklepu
mail:
[email widoczny po zalogowaniu]Proszę dobrze policzyć ewentualne koszty nieuznanej reklamacji !!!
![Zły :angry:]()
SKANDAL !!!
Wulkanizator mówi ,że z reklamacjami to jest różnie i loteria i wiele razy mając wadliwą oponę producenci uznawali ją za sprawną ...bo nie ma odkształceń i da radę ją wyważyć...