Oszczędne autko do 5 tysięcy

09 Wrz 2013, 18:23

Witam!

Poszukuję jakiegoś autka, w miarę zrywnego, ale zarazem ekonomicznego do 5, max. 6 tysięcy. Na pewno chciałbym, żeby był to hatchback. Co do bajerów to nie mam jakiś wymagań, nie ta klasa cenowa, żeby wybrzydzać, ale fajnie by było, żeby nie miał fabrycznego radio, a jak miał, to chociaż z CD. Ważne, żeby nie był tłuczony no i wiadomo, w jak najlepszym stanie, mało palił, koszta eksploatacji oraz awaryjność jak najniższe. Macie jakieś propozycje? Osobiście zastanawiałem się nad Corsą B (C też mnie kusi, nawet bardziej, tylko trochę droższa), Megane tą starszą wersją po lifcie (to chyba sporo pali), Clio po lifcie, Fiatem Punto i w ewentualności Citroenem Xsarą.

Widziałem na necie fajną ofertę Fiata Bravo za 3 333 tysiące, bodajże 98 rocznik, a do wymiany podobno był tylko tłumik. Swoją drogą, nie zdecydowałem się, bo to chyba za mało jak na taki samochód, no nie? I do tego gość przyznał, że samochód sporo pali.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi :!:
Cesc93
Początkujący

Prawo jazdy: 18 12 2012
Auto: -
Paliwo: Hybryda
Rok produkcji: 2020

09 Wrz 2013, 19:08

Za 5k kupisz Corse 1.4 z końca produkcji. Będzie ekonomiczna i dynamiczna oraz będzie dobrze wyposażona (klima, el.szyby)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Wrz 2013, 19:40

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spiesz się powoli - jedź płynnie
    Nawet trzech na czterech polskich kierowców przekracza dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym. W ten sposób narażają na niebezpieczeństwo siebie i innych uczestników ruchu. Dlaczego w mieście lepiej ...
    Chika Kako i Lexus zmieniają reguły gry
    Chika Kako należy do najbardziej inspirujących kobiet w branży motoryzacyjnej. Stanowisko głównego inżyniera zajęła jako pierwsza kobieta nie tylko w Lexusie, ale w całej Japonii. To kobieta, która zmieniła ...