Oszczędne auto do 5 tyś

28 Sty 2018, 23:51

Witam.
Za pewien czas przyjdzie moment kiedy będę sprzedawał swój samochód i będę szukał kolejnego. Prawo jazdy mam już od ponad półtora roku a samochód jakim teraz jeżdżę to Seicento 900cc.
Chciałbym się was poradzić jakie auto byście mi polecili.. Mój budżet będzie się wahał w granicach 5 tyś. Wiem że za tą kwotę nie można wiele oczekiwać.
Moje propozycje to: Honda Civic VI, Mitsubishi Colt, Toyota Celica VI.
Biorę pod uwagę zakładanie LPG do auta jeśli będzie w dobrej kondycji i modernizacje wizualne być może mechaniczne według mojego uznania :D
duli28
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Sty 2018, 11:08

Civic VI jest dobrym materiałem do wszelakich przeróbek,z gazem też nie ma większych problemów jeśli ktoś założył ją z głową.
Popatrz też na Corolle E11.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Lut 2018, 17:26

Spodobało mi się tez Volvo tylko te starsze modele np 780, 940 itd. Wszystkie te kanciaste :D Jest to awaryjne auto? Który z tych starszych modeli jest jeszcze sens kupić i jak jest z częściami, czy są drogie :)
duli28
Nowicjusz

18 Lut 2018, 13:25

duli28 napisał(a):Spodobało mi się tez Volvo tylko te starsze modele np 780, 940 itd.
w tytule masz oszczedne auto a to z oszczędnością nie ma nic wspólnego, spore silniki ktore sporo palą, skup się lepiej na coś z małymi silnikami bo Cie OC zje. A jak już kanciaste volvo Ci sie podoba to popatrz na 440, tam masz silnik 1,8 ktory dobrze współgra z gazem ale uwaga na tylne nadkola bo rdza zjada.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Maj 2018, 23:59

Dzięki za info :D
Mam też kilka innych aut które mi się spodobały:
- Vw Jetta mk2
- Ford Sierra
- Mitsubishi Galant
- Mitsubishi Carisma
- Vw Vento
- Vw Passat b2, b3
Co do tych starszych aut to jak z dostępem do części i ich cenami. No i czy w okolicy tego budżetu który napisałem możnaby znaleźć coś ciekawego? :)
duli28
Nowicjusz

30 Maj 2018, 12:56

Za 5 tys mógłbyś mieć auto w stylu corsa, clio, punto, xsara, które przynajmniej są w miarę z tej epoki (ok 2000r). Według mnie pchanie się w blisko 30 letniego passata czy sierrę to (nie umniejszając im) lekki masochizm. Pozdro
Curver
Początkujący

Auto: Peugeot 308
Silnik: 1.6 HDi 90KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie śpij za kierownicą podczas jazdy!
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...
    Pogoda zmienną jest - wiatr, deszcz i burze
    W lecie pogoda bywa bardzo zmienna. Podczas jednej podróży możemy doświadczyć opadów deszczu, gwałtownych burz oraz porywistego wiatru. Wybierając się na wakacyjne wyjazdy pamiętajmy o tym, aby być odpowiednio ...

30 Maj 2018, 16:19

duli28 napisał(a):Co do tych starszych aut to jak z dostępem do części i ich cenami

z niektórymi może być problem więc zostaje internet ewentualnie może uda się na zamówienie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012