Oszczędne auto do 5k zł, diesel

27 Lip 2010, 22:58

Witam.
Myślę nad kupnem auta, które będzie służyło głównie do dojazdów do pracy (50km w jedną stronę) czyli w miesiącu powyżej 2kkm. Pod maską ma być silnik wysokoprężny. Tak postanowiłem, bo gazu nie zniese :) Początkowo myślałem o 1.9 D, TD, TDi ale auta z tymi jednostkami są w tych cenach kiepsko wyposażone i stare :/ Chciałem coś powyżej 96r. i w oko wpadł mi Peugeot 306 z 1.9 D lub TD. Z tego co poczytałem to na trasie poniżej 6l można zejść i jednostki te nie są zbyt awaryjne. Może macie jakieś doświadczenia z tymi silnikami oraz jakieś inne propozycje?
Z góry dzięki za dobre rady :)
bamil
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie

28 Lip 2010, 05:22

Możesz jeszcze pomyśleć nad Puntem 1.7TD.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lip 2010, 08:05

Propozycja godna uwagi. Części pewnie super tanie, z tego co sprawdziłem to pali nawet troszkę mniej tylko jak z blachą? Nie rdzewieje to?
bamil
Nowicjusz

28 Lip 2010, 08:24

Punto może przypominać małe autko ale to za to ma przestronne wnętrze,bagażnik też jest pojemny i ustawny,części są tanie,blacha jest ocynkowana więc o rudej niewiesz nic (oprócz tylnej klapy,niewiadomo czemu tak).Jednostka 1.7TD jest godna polecenia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Lip 2010, 13:55

Oglądam te punta i jakoś mi się nie podobają specjalnie :) Rozszerzyłem poszukiwania o Xsarę z 1.9D.
bamil
Nowicjusz

28 Lip 2010, 14:43

Za 5tys ciężko kupić Xsare w benie a co dopiero w dieslu.A ja Ci zapropoponuje jeszcze dwa ciekawe auta które z dieslem w tej kwocie wypadają chyba najlepiej (wkońcu w dwóch tych przypadkach to VW tylko w innym opakowaniu).

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ciekawa oferta z Twojego województwa.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - nieznana historia legendy
    Lexus LFA, wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy supersamochód, zaledwie w kilka lat od wejścia na rynek zyskał status legendy. Niezwykła jest również historia powstania tego modelu. ...

28 Lip 2010, 15:29

Ten seat to ciekawa propozycja..... za ta kwote trudno coś wyhaczyc może astra I 1.7td od isuzu silnik bardzo wytrzymały tylko opel wiadomo blach za dobrych niema
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

28 Lip 2010, 17:41

No ten Seacik rzeczywiście ciekawy. Będę musiał go obejrzeć jak wrócę z nad morza. Astrę też rozważę, może się jakaś zdrowa trafi. Dzięki za propozycje.
bamil
Nowicjusz