Cześć,
poszukuję auta w okolicach 15-20 tyś (20 ze wszystkimi podstawowymi wymianami, papierami, ew. instalacją gazową), auto będzie jeździło miesięcznie około 1000km w mieście + wypady poza miasto około 600km. Aktualnie posiadam od roku Honde Civic '93, ale z sentymentu chyba sobie zostawię.
Po spędzeniu wielu godzin na czytaniu for, rozmowach z sprzedawcami, mechanikami, "specjalistami" mam niemały mętlik w głowie. Pierwszym problemem z którym się zmagam jest wybór paliwa: gaz czy on (raczej bez dpf)? Z jednej strony "diesel to na trasy..." ale z drugiej "na krótkie trasy to i tak na benzynie będziesz jechał a nie na gazie (zanim się rozgrzeje)", więc już sam nie wiem.
Jeśli chodzi o to co bym chciał: motorek od 85km, klima, poduszki dla kierowcy i pasażera (ale teraz to chyba standard), 5 drzwi. Miło jak by miał: tempomat, klimatyzację 2-strefową, podłokietnik, skórę.
Z moich typów to jakoś mi się widzi Peugeot 207 1.6 hdi (wersja 90km bez dpf i koła dwu masowego) - ładny, zgrabny, mało pali, ale ponoć bardzo awaryjny. Jeśli gaz to 307 nie wydawał mi się głupim wyborem (mocniejsze wersje silnikowe), więcej tego na rynku niż 207. Ale proszę o inne propozycje.
Okolice Lublina, Rzeszowa.
Proszę o pomoc w ukierunkowaniu, jaka marka i model mogły by mnie jeszcze zainteresować i nie będę musiał do nich dokupić lawety
![Uśmiechnięty :)]()
.
Dziękuję!