Oszczędny samochód dla świeżego kierowcy

14 Lis 2012, 17:42

Podoba mi się ta sienna, ale bardziej do gustu przypada mi accent :). Moglibyście zrobić mi porównanie które auto będzie lepsze ?
Sfdpker
Nowicjusz

Auto: jeszcze nie ma

14 Lis 2012, 18:12

Sfdpker napisał(a):Podoba mi się ta sienna

Powiadasz że "sienna" podoba ci się :?: :roll:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

14 Lis 2012, 18:52

kolega kupił niedawno sienne 1.4 dał równe 3 tys. auto chyba warte swojej ceny. chyba, bo wcześniej nie miałem styczności z tym samochodem, a kumel jeździ nią dopiero 2 tygodnie więc nie podejmę się jej oceny, ale jak na razie fiacik chodzi bez zarzutu. Sienna z 97r, ale rdzy nie zauważyłem i poprzedni właściciel PODOBNO nic nie robił z blachą. Może akurat trafił zdrowy i zadbany egzemplarz. tylko jak siedziałem w środku to czułem się jak w Lanosie, nie wiem czemu :lol: części tanie i jest ich dużo z accentem może być gorzej, ale nie wiem.
ChiquiTTa
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowieckie
Prawo jazdy: 09 08 2011
Auto: Nie mam

14 Lis 2012, 22:57

Ja będę sprzedawał swojego accenta. Tyle że chyba za trochę więcej. Mimo że nie ma klimy, elektrycznych szyb i jest 3 drzwiowy to jest salonowy przebieg przez 11 lat 125 tys. Co do silnika 1.3. Pali około 8 litrów w mieście. Jak jechałem na mazury z 4 osobami max załadowane auto to około 6 pali. Ogólnie z auta jestem zadowolony. Wytrzymał kupe lat, wymieniane były standardowe części, rozrzad. Ale wiadomo. Zależy jak się dbao samochód ;)
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

15 Lis 2012, 08:01

Jak Wam sie Siena nie podoba to nie znaczy że innym też ma sie nie podobać,wszystko jest kwestią gustu,mi osobiście też sie podoba i co jestem ten gorszy?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lis 2012, 20:07

A co myślicie o mazdach 323F ?
Sfdpker
Nowicjusz

15 Lis 2012, 21:50

Może być ciężko o przyzwoity egzemplarz ponieważ troche młodych gniewnych je użytkuje i wogóle rdza je lubi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lis 2012, 23:08

A powiedzcie mi co może być nie tak w takim bmw.
[link do oferty na Allegro wygasł]
czy takim:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Sfdpker
Nowicjusz

22 Lis 2012, 00:50

BMW dostać w dobrym stanie to cud. Wiem jak jest u mnie co sobote na parkingu przy Orlenie - tylko opony strzelają . Tego compacta na samym starcie bym sobie darował, druga wygląda dosyć ciekawie chociaż wątpię, że właściciel puści ją za tą cenę.

Może Ibiza II?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

kolega kupił ten egzemplarz za 1600zł. w sobotę obejrzę ją na żywo to zobaczę jak to jeździ w ogóle :D Ostatnio wszyscy sobie auta pokupywali tylko ja jeszcze ciułam złotówki do wiosny ;d
ChiquiTTa
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowieckie
Prawo jazdy: 09 08 2011
Auto: Nie mam

22 Lis 2012, 09:10

Jak to co?Zajechane przez młodych dresów i w dodatku to jest licytacja więc wątpie żeby poszły za 3000zł,no chyba że sprzedający ma coś na sumieniu.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

22 Lis 2012, 10:05

Ta Coupe w życiu nie pójdzie za 3000... Cena może dojść spokojnie do 10 tysięcy jeśli będą nią zainteresowani. Ale kupno BMW w takiej cenie to samobójstwo, drugie tyle wydasz na doprowadzenie jej do stanu bezpiecznej używalności. No i oszczędny samochód to to nie jest, bo to nie jego cel :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

22 Lis 2012, 10:57

To drugie BMW jest z ceną minimalną więc napewno nie pójdzie za 3-4tys.zł.Wogóle szukasz oszczędnego auta a chcesz BMW?No chyba nie bardzo.
Barol
Awatar użytkownika