Cześć, jako że jestem tutaj nowy to pozdrawiam wszystkich z tej strony Maciek 24l i mam nadzieję że pomożecie mi w wyborze samochodu. Od kilku miesięcy rozglądam się za nowym samochodem w budżecie do 55tys. zł. Mam parę swoich typów natomiast do żadnego z nich nie jestem w stu procentach przekonany. Będę wdzięczny za zaproponowanie modeli które spełnią wymagania. Ewentualnie krótkie argumenty za i przeciw moim wyborom - już trochę o nich wiem więc bardziej zależy mi na czymś nowym
Użytkowanie : - kierowca plus od czasu do czasu jeden pasażer
- codzienne dojazdy do pracy 25km w jedną stronę, drogi gminne i obwodnica.
- sporadycznie dłuższe wyjazdy autostrada
Co jest dla mnie ważne wg kolejności:1. Bezawaryjne
2. Ekonomia - w opisywanym trybie jazdy max 6.5l/100 km benzyny/diesla lub dwa razy tyle LPG.
3. Minimalna moc 120KM
4. Solidne wykonanie wnętrza
5. Dobre wyciszenie
6. Rocznik raczej powyżej 2011
7. Nadwozie: wystkie małe(hot hatch, kompakt itd.), sedan, coupe, małe kombi
8. Mile widziane dobre audio i raczej sztywniejsze prowadzenie w zakrętach.
Moje dotychczasowe typy:1. Lexus ct200h - chyba spełnia najwięcej kryteriów ale niestety ciężko w tej cenie znaleźć egzemplarz godny uwagi i może być średnio że spalaniem powyżej 80km/h
2. Peugeot 308 T9 2.0 BLUE HDI - mieszane uczucia co do bryły auta i mało kompaktów na rynku w fajnej wersji. Tutaj akurat kombi odpada. Cała reszta super.
3. Citroen DS5 HYBRID4 - ciekawe auto lecz trochę przesadzone jak dla mnie wnętrze
4. Mazda 3 skyactiv G - fajne ceny i roczniki lecz średnio łapie się w założonym spalaniu. Boję się opinii o słabym wyciszeniu.
5. Mercedes Benz W204 - słabe wnętrze i dobry silnik w przedlifcie. Super wnętrze i diesel o różnych opiniach w polifcie.
6. BMW E91/VOLVO S40 - fajny większy bezyniak pod LPG lecz duże przebiegi i starsze roczniki.
Będę wdzięczny za propozycję modeli ponieważ właśnie zabieram się za oględziny tych samochodów w rzeczywistości. Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()