Oszukany na moc auta

06 Cze 2013, 19:13

witam wszystkich kupiłem peugeota 307sw szukałem tylko i wyłącznie 90km i znalazłem ogłoszenie pojechałem z kolegą i go kupiłem autko było z Niemczech papiery przetłumaczone itd.ale nie wiedziałem ile ma km.ale gość uprzejmy przeliczył przy nas KW.i powiedział 90km.po za kupie na spokojnie w neta i co się okaz€je mam 110km co mogę z tym zrobić autko już zarejestrowane
hajdi22
Nowicjusz

Auto: peugeot 307sw
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Cze 2013, 21:13

Nie przygotowałeś się do zakupu. Najpierw trzeba było zajrzeć do neta , wiedzieć jak sobie przeliczać kilowaty na koniki . A co zrobić teraz ? Skontaktuj się ze sprzedawcą i zgłoś zażalenie . Pamiętaj na przyszłość że sprzedawca zawsze powie to co Ty byś chciał usłyszeć.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG

07 Cze 2013, 08:11

te kilowaty on mi przeliczał ale troszkę mojej winy jest że nie policzyłem po nim tylko zaufałem jak on policzył i powiedział to co tak jak kolego mówisz chciałem usłyszeć
hajdi22
Nowicjusz

07 Cze 2013, 08:18

A tak właściwie to o co chodzi? Mocniejszy jest zły?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

11 Cze 2013, 12:18

w tym wypadku tak ponieważ ma koło dwu masowe i filtr cząstek stałych
hajdi22
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak marki premium zmieniają motoryzację
    Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...
    Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...