Oszuści na otomoto cd.

26 Paź 2014, 13:45

Uważajcie na kolejnego oszusta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podszywa się za lekarza z Polski, który wyjechał do Danii i ma do sprzedania auto w idealnym stanie. Podaje swoje imię i nazwisko oraz pisze ciekawą bajeczkę:
> Witam,
>
> Cieszê siê, ze sa Pañstwo zainteresowani moim samochodem. Sprzedajê ten samochód tak tanio, poniewaz kupilem tu w Dania inny. Pochodzê z Polski. Jestem lekarzem i ze wzglêdu na pracê przeprowadzilem siê do Dania. Mam tu nowa pracê i zarabiam wiêcej niz w Polsce. Przywiozlem samochód z Polski do Dania. Samochód zarejestrowany jest w Polsce.
> Samochód jest w doskonalym stanie, nie ma uszkodzeñ, bezwypadkowy. Nie posiada zadrapañ, garazowany, nigdy nie palil w samochodzie i nie ma zadnych kredytów do niej przywiazani. Samochód jest w pelni oplacone.
> Wnêtrze jest równiez w doskonalej formie.
> Silnik jest równiez w bardzo dobrym stanie, nie ma z nim problemów.
> Pojazd posiada pelna dokumentacjê serwisowania. Jest on równiez zarejestrowany w Polsce i jest to jeden z powodów, dlaczego sprzedajê samochód w Polsce. Samochód jest równiez ubezpieczony. Posiada wszystkie dokumenty.
> Jeœli potrzebuja Pañstwo wiêcej zdjêc lub jakiekolwiek inne informacje na temat samochodu, proszê mnie o tym powiadomic w kolejnym mailu, abym mógl Pañstwu je wyslac. Równiez podam Pañstwu wiêcej szczególów na temat tego, w jaki sposób transakcja bêdzie sfinalizowana.
>
> Czekam na Pañstwa odpowiedz mozliwie jak najszybciej.
>
> Pozdrawiam

A oto kolejna jego bajeczka :). Śmiech na sali. :D

Witam,

Cena calkowita ( transportu + samochod ) wynosi 6100 EUR.

Samochód jest dokladnie jak nowy, nie mam nic do ukrycia. Moga Pañstwo wykonac pelny przeglad techniczny po jego otrzymaniu i przekonac siê, ze w ogóle nie ma z nim problemu. Kilka tygodni temu ktos z Polski powiedzial mi, ze kupi mój samochód. Powiedzialem, ze tak jest w porzadku. Spotkamy siê w Kopenhaga i dokonamy transakcji. Wzialem dzieñ wolny od pracy w Kopenhaga i juz nastêpnego dnia zaden kupujacy nie odpowiadal na moje maile ani telefony, dlatego moja oferta jest tutaj.

Szukalem najlepszego rozwiazania, aby przewiezc samochód do Polski w jak najszybszy i najbezpieczniejszy z mozliwych sposób.

Ostatnio znalazlem stronê z rekomendacjami odnosnie firmy przewozowej, która dziala tu, w Dania i która obsluguje tego rodzaju transakcje.

Tak jest duzo lepiej, poniewaz usluga ta jest legalna. Ich system jest prosty i skuteczny: Mogê przewiezc samochód na Pañstwa adres w Polsce. Proszê siê nie martwic, pokrywam koszty transportu na wskazany przez Pañstwa adres w Polsce. Po otrzymaniu samochodu, maja Pañstwo siedem dni na dokonanie weryfikacji, i w tym czasie moga Pañstwo zdecydowac, czy wola zatrzymac samochód, czy zwrócic go mnie (naprawdê nie sadzê, ze bêdzie to konieczne). Przeniesienie dokumentów na Pañstwa nazwisko bêdzie raczej proste, poniewaz mogê podpisac wszystkie formularze tutaj. Do samochodu dolaczona zostanie umowa sprzedazy. Musza Pañstwo podpisac umowê sprzedazy po przetestowaniu samochodu w ciagu 7 dni.

Uwazam, ze taki system jest najlepszym .

Jesli Pan posiada pieniadze i jest Pan gotowy do zakupu, ja musze miec Pana pelne imie i nazwisko, adres pocztowy oraz numer telefonu – jak tylko je otrzymam, natychmiast rozpoczne transakcje.

OSZUST, OSZUST, OSZUST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aaaaaaaaaaa37
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 05 2000
Auto: obecnie brak

30 Paź 2014, 15:42

Kochani,uważajcie na oszustów na otomoto!!!!!Są kolejni.Ja dostałam maila z bajeczką o adwokacie Angliku,któremu nie jest potrzebne już jego auto Volvo V50 2007r za 12 400zł.W mailu nie było numeru telefonu o który prosiłam,oraz zbyt niska cena za auto tej klasy i pomoc we wszystkim abym tylko została szczęśliwym nabywcą jego auta.To wszystko dało mi do myślenia i postanowiłam sprawdzić temat.Miałam rację intuicja mnie nie zawiodła.Uważajcie to oszuści :x
ewakopecka4
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 05 2005
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Mazda 6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lis 2014, 01:24

Ja też natrafiłem na OSZUSTA NA OTOMOTO.
Dobrze że opisaliście swoje przypadki.

A oto mój i link do ogłoszenia:http://otomoto.pl/audi-a4-C34946160.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=allegro_users

Napisałem do nich emaila a oto jakie otrzymałem odpowiedzi:
1.
Witam,

Ciesze sie, ze sa Panstwo zainteresowani moim samochodem. Sprzedaje ten samochod tak tanio, poniewaz kupilem tu w Dania inny. Pochodze z Polski. Jestem lekarzem i ze wzgledu na prace przeprowadzilem sie do Dania. Mam tu nowa prace i zarabiam wiecej niz w Polsce. Przywiozlem samochod z Polski do Dania. Samochod zarejestrowany jest w Polsce.
Samochod jest w doskonalym stanie, nie ma uszkodzen, bezwypadkowy. Nie posiada zadrapan, garazowany, nigdy nie palil w samochodzie i nie ma zadnych kredytow do niej przywiazani. Samochod jest w pelni oplacone.
Wnetrze jest rowniez w doskonalej formie.
Silnik jest rowniez w bardzo dobrym stanie, nie ma z nim problemow.
Pojazd posiada pelna dokumentacje serwisowania. Jest on rowniez zarejestrowany w Polsce i jest to jeden z powodow, dlaczego sprzedaje samochod w Polsce. Samochod jest rowniez ubezpieczony. Posiada wszystkie dokumenty.
Jeœli potrzebuja Panstwo wiecej zdjec lub jakiekolwiek inne informacje na temat samochodu, prosze mnie o tym powiadomic w kolejnym mailu, abym mogl Panstwu je wyslac. Rowniez podam Panstwu wiecej szczegolow na temat tego, w jaki sposob transakcja bedzie sfinalizowana.

Czekam na Panstwa odpowiedz mozliwie jak najszybciej.

Pozdrawiam

Arkadiusz Zgierski (Oszust !!!!!!)
2.
Witam,

Cena ostateczna zawierajaca wszystkie koszty transportu to: 4 500 EUR. Samochod jest dokladnie jak nowy, nie mam nic do ukrycia. Moga Panstwo wykonac pelny przeglad techniczny po jego otrzymaniu i przekonac sie, ze w ogole nie ma z nim problemu. Kilka tygodni temu ktos z Polski powiedzial mi, ze kupi moj samochod. Powiedzialem, ze tak jest w porzadku. Spotkamy sie w Kopenhaga i dokonamy transakcji. Wzialem dzien wolny od pracy w Kopenhaga i juz nastepnego dnia zaden kupujacy nie odpowiadal
na moje maile ani telefony, dlatego moja oferta jest tutaj.
Szukalem najlepszego rozwiazania, aby przewiezc samochod do Polski w jak najszybszy i najbezpieczniejszy z mozliwych sposob.
Ostatnio znalazlem strone z rekomendacjami odnosnie firmy przewozowej, ktora dziala tu, w Dania i ktora obsluguje tego rodzaju transakcje.
Tak jest duzo lepiej, poniewaz usluga ta jest legalna. Ich system jest prosty i skuteczny: Moge przewiezc samochod na Panstwa adres w Polsce. Prosze sie nie martwic, pokrywam koszty transportu na wskazany przez Panstwa adres w Polsce. Po otrzymaniu samochodu, maja Panstwo siedem dni na dokonanie weryfikacji, i w tym czasie moga Panstwo zdecydowac, czy wola zatrzymac samochod, czy zwrocic go mnie (naprawde nie sadze, ze bedzie to konieczne). Po zakonczeniu tego siedmiodniowego okresu
weryfikacji, system dokona transferu funduszy na moje konto. Przeniesienie dokumentow na Panstwa nazwisko bedzie raczej proste, poniewaz moge podpisac wszystkie formularze tutaj. Do samochodu dolaczona zostanie umowa sprzedazy. Musza Panstwo podpisac umowe sprzedazy po przetestowaniu samochodu w ciagu 7 dni.
Uwazam, ze taki system jest najlepszym dla nas rozwiazaniem, poniewaz nie placa mi Panstwo bezposrednio i jest to sposob na kontrole pieniedzy, ktore zostana mi przekazane wylacznie po przetransportowaniu samochodu do Panstwa i kiedy Panstwo zdecyduja sie go zatrzymac. Jesli Pan posiada pieniadze i jest Pan gotowy do zakupu, ja musze miec Pana pelne imie i nazwisko, adres pocztowy oraz numer telefonu – jak tylko je otrzymam, natychmiast rozpoczne transakcje.

Pozdrawiam
Arkadiusz Zgierski(Oszust !!!!!!!)

A oto adres jego [email widoczny po zalogowaniu] nie podaje numeru telefonu i adresu.
chleeo
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 05 1983
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: A6 C6
Silnik: 2.7 TDI 178 KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

17 Lis 2014, 08:56

Witam..
Z gory chciałam wszystkim podziękować za uratowanie mojego portfela.. Skusila mnie oczywiście piękna prawie nowa KIA Sportage III. Tym razem facet podaje się jako pracownik Invest Banku ... A auto oczywiście jest po leasingowe ... Bardzo szybko wszystko musi sie odbyć bo tylu chętnych, depozyt na allegro, auto do testowania na 7 dni .. W pol po polsku w pol po angielsku bo PAN zna tylko duński i angielski ...schemat zdań oczywiście taki sam..

Witaj,

Po pierwsze , przepraszam za bĹÄdy gramatyczne , nie mĂłwiÄ po polsku , uĹźywam tĹumacza . JeĹli to moĹźliwe , proszÄ mi odpowiedzieÄ w jÄzyku duĹskim lub angielskim .

Jak juĹź zapewne zauwaĹźylipojazd ma niskÄ cenÄ , to dlatego, Ĺźe to na podstawie umowy leasingu w naszej firmie BankInvest ( z Dania ) , alewĹaĹciciel nie byĹ w stanie zapĹaciÄ swoich miesiÄcznych rat do naszej firmy , wiÄc odebraĹ posiadanie pojazdu.

Teraz moĹźemy go sprzedaÄ za cenÄ wymienionych , w celu odzyskania pozostaĹego wypĹaty umowy leasingu i jest tocena ostateczna pojazdu i nie ma innych zobowiÄzaĹ ( naleĹźnoĹci) lub ukryte podatki do naszej firmy .

PowinieneĹ wiedzieÄ, ĹźesamochĂłd zostaĹ zarejestrowany w Polsce i ma wszystkie dokumenty w jÄzyku polskim , dlatego sprzedajemy pojazd z powrotem w Polsce . Pojazd jest w doskonaĹym stanie i poszukuje pracy , bez Ĺźadnych wad ukrytych , nie uczestniczÄcych w wypadkach , dokĹadnie tak, jak widaÄ to na zaĹÄczonych zdjÄciach.

Nasza firma oferuje PaĹstwu wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesiÄcy gwarancji obowiÄzuje w kaĹźdym autoryzowanym serwisie z Polski .

Pojazd znajduje siÄ na nasz adres poniĹźej w Dania , ale mamy wĹasne logistyka i oferujÄ bardzo atrakcyjne usĹugi dostawy w rozsÄdnych cenach ( tylko paliwa i opĹat trasa ) . JeĹli nadal jesteĹ zainteresowany , prosimy o przesĹanie dokĹadnej lokalizacji (kod pocztowy , miasto , a nawet swojÄ ulicÄ, jeĹli to moĹźliwe) , aby daÄ dokĹadnÄ kwotÄ trzeba zapĹaciÄ za dostawy.

DziÄkujÄ,

Asløg Ăgot

BankInvest

Sundkrogsgade 7,

2100,København,

Danmark

.......

Hello,

The delivery fees with one of our own trucks are 1,500.00 PLN (including transport insurance),so the total price will be 25,400.00 PLN (VAT included).

Because this is a vehicle purchase and we understand the fact that you must inspect the vehicle before you pay for it, we are willing to send it at your address, but our company must ensure that you are really interested in purchasing the vehicle that is why we will make the transaction through Allegro.

If you are still interested, please let us know as soon as possible and we will explain how exactly the transaction will be made.

Thank you.
Asløg Ăgot

BankInvest
Sundkrogsgade 7,
2100,København,
Danmark
Tel/Fax : +45 33 41 90 00

Tel/Fax :Â +45 33 41 90 00

..........

After we will start the vehicle purchase, they will send you the invoice so you can deposit the money into them bank account.

After the amount is deposited, our company must deliver you the vehicle for a 7 days inspection period during which you need to decide whether to accept the vehicle or not ( the vehicle will be delivered at your address ). Delivery will take up to 3 days and of course the vehicle will be insured during transport.

If you reject it, your deposit is returned in full by Allegro and we have to arrange shipping back for the vehicle on our expense.

If you choose to accept the vehicle, you have to give your consent to Allegro so the money will be transferred into our company account in Denmark and you will pay the delivery fees directly to our driver.

This works for us because we see the money exists and is held by Allegro in a secured account.Â

It works for you too because the deposit is also guaranteed by Allegro and you are the only person who can access the funds.

If you are decided to buy the vehicle we need the following details to start the transaction through Allegro:

Full Name:
Full address:
City:
Zip Code:
Country:
Phone number:

After that we will start the transaction and Allegro will contact you with all the further instructions to complete the transaction.
Thank you for your time!

Asløg Ăgot

BankInvest
Sundkrogsgade 7,
2100,København,
Danmark
Tel/Fax : +45 33 41 90 00

.....

Takie wiadomości PAN podsyla ...
W każdym razie ja i mój portfel jesteśmy wdzieczni ;-)
Tysia1393
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 11 2011
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: WV new beetl
Silnik: 2.0 115KM
Paliwo: Benzyna + LPG

17 Lis 2014, 11:35

Witam!
Również natknęłam się na tego oszusta:

Witam,

Ciesze sie, ze sa Panstwo zainteresowani moim samochodem. Sprzedaje ten
samochod tak tanio, poniewaz kupilem tu w Dania inny. Pochodze z Polski.
Jestem lekarzem i ze wzgledu na prace przeprowadzilem sie do Dania. Mam tu
nowa prace i zarabiam wiecej niz w Polsce. Przywiozlem samochod z Polski do
Dania. Samochod zarejestrowany jest w Polsce.
Samochod jest w doskonalym stanie, nie ma uszkodzen, bezwypadkowy. Nie
posiada zadrapan, garazowany, nigdy nie palil w samochodzie i nie ma
zadnych kredytow do niej przywiazani. Samochod jest w pelni oplacone.
Pojazd posiada pelna dokumentacje serwisowania. Jest on rowniez
zarejestrowany w Polsce i jest to jeden z powodow, dlaczego sprzedaje
samochod w Polsce. Samochod jest rowniez ubezpieczony. Posiada wszystkie
dokumenty.
Jeœli potrzebuja Panstwo wiecej zdjec lub jakiekolwiek inne
informacje na temat samochodu, prosze mnie o tym powiadomic w kolejnym
mailu, abym mogl Panstwu je wyslac. Rowniez podam Panstwu wiecej szczegolow
na temat tego, w jaki sposob transakcja bedzie sfinalizowana.

Pozdrawiam

Arkadiusz Zgierski

Następna wiadomość od tego pana:

Witam,

Cena ostateczna zawierajaca wszystkie koszty transportu to: 2 800 EUR.
Samochod jest dokladnie jak nowy, nie mam nic do ukrycia. Moga Panstwo
wykonac pelny przeglad techniczny po jego otrzymaniu i przekonac sie, ze w
ogole nie ma z nim problemu. Kilka tygodni temu ktos z Polski powiedzial
mi, ze kupi moj samochod. Powiedzialem, ze tak jest w porzadku. Spotkamy
sie w Kopenhaga i dokonamy transakcji. Wzialem dzien wolny od pracy w
Kopenhaga i juz nastepnego dnia zaden kupujacy nie odpowiadal
na moje maile ani telefony, dlatego moja oferta jest tutaj.
Szukalem najlepszego rozwiazania, aby przewiezc samochod do Polski w jak
najszybszy i najbezpieczniejszy z mozliwych sposob.
Ostatnio znalazlem strone z rekomendacjami odnosnie firmy przewozowej,
ktora dziala tu, w Dania i ktora obsluguje tego rodzaju transakcje.
Tak jest duzo lepiej, poniewaz usluga ta jest legalna. Ich system jest
prosty i skuteczny: Moge przewiezc samochod na Panstwa adres w Polsce.
Prosze sie nie martwic, pokrywam koszty transportu na wskazany przez
Panstwa adres w Polsce. Po otrzymaniu samochodu, maja Panstwo siedem dni na
dokonanie weryfikacji, i w tym czasie moga Panstwo zdecydowac, czy wola
zatrzymac samochod, czy zwrocic go mnie (naprawde nie sadze, ze bedzie to
konieczne). Po zakonczeniu tego siedmiodniowego okresu
weryfikacji, system dokona transferu funduszy na moje konto. Przeniesienie
dokumentow na Panstwa nazwisko bedzie raczej proste, poniewaz moge podpisac
wszystkie formularze tutaj. Do samochodu dolaczona zostanie umowa
sprzedazy. Musza Panstwo podpisac umowe sprzedazy po przetestowaniu
samochodu w ciagu 7 dni.
Uwazam, ze taki system jest najlepszym dla nas rozwiazaniem, poniewaz nie
placa mi Panstwo bezposrednio i jest to sposob na kontrole pieniedzy, ktore
zostana mi przekazane wylacznie po przetransportowaniu samochodu do Panstwa
i kiedy Panstwo zdecyduja sie go zatrzymac. Jesli Pan posiada pieniadze i
jest Pan gotowy do zakupu, ja musze miec Pana pelne imie i nazwisko, adres
pocztowy oraz numer telefonu – jak tylko je otrzymam,
natychmiast rozpoczne transakcje.

Pozdrawiam

Arkadiusz Zgierski

Teraz posługuje się e-mailem [email widoczny po zalogowaniu]
AnulaSmarkula
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 11 2007
Auto: Nie mam

23 Lis 2014, 10:21

Mnie ten oszust oszukał, pisał dokładnie tak samo tylko w moim przypadku była to Mazda 6 2008 rok. Dostałem maila z jakieś firmy transportowej która działa w Danii i w Anglii ( Premier- Cargo- Europa), list przewozowy, wszystko wyglądało w porządku. Szukałem wszędzie informacji na temat tego gościa ale nigdzie nic nie było. Zgłosiłem sprawę na policje i czekam. Jeśli Arkadiusz Zgierski oszukał kogoś z was proszę o kontakt ( [email widoczny po zalogowaniu] ) może jeśli tą sprawę będzie prowadziło kilka komisariatów znalezienie oszusta będzie łatwiejsze.
Pozdrawiam
Norbi1979
Obserwowany

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Volswagen Touran
Silnik: 2.0 tdi 140 km
Typ: Van
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...

23 Lis 2014, 13:32

Obawiam się, że możesz nie odzyskać swoich pieniędzy. Mi na szczęście udało się znaleźć to forum przed wysłaniem pieniędzy :)
AnulaSmarkula
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 11 2007

24 Lis 2014, 23:14

Witam.
Jednak internet to cudowne "coś" bo dzięki wam i mój portfel nie ucierpiał. Otóż znalazłam na allegro ofertę audi a3 też bez żadnego kontaktu, więc wysłałam info do wystawiającego ogłoszenie. Dostałam taką odpowiedź:

Czesc, nazywam sie Calvin Andrew Sampson,

Dziekuje za zainteresowanie moim samochodzie.

Jestem Brytyjczykiem, wiec mój polski nie jest tak dobry, jesli mówisz po angielsku prosze e-mail w jezyku angielskim.
I zostaly przeniesione z mojej pracy jako adwokata wspólnotowego do Polski, poczatkowo na okres 1 roku i przyniosly pojazd z Polski do wykorzystania go w czasie pracowalem tutaj. Teraz, po 2 miesiacach, zostali powiadomieni, ze zostalem przeniesiony z mojej pracy z powrotem do London SW11 2BX, Wielka Brytania, wiec samochód jest nie dla mnie, poniewaz kierownica jest po lewej stronie. Jestem drugim wlascicielem samochodu. Samochód jest jeszcze w polsce rejestracji.

Oto caly album: http://www.use.com/jiF3

Cena jest elastyczna, wiec jestem otwarty na negocjacje. Moge dac ci wiecej szczególów, dzieki czemu mozna obliczyc podatek rejestracyjny na swoje nazwisko. Jesli nadal jestes zainteresowany, daj mi znac, a ja zrobie wszystko, aby pomóc w zawarciu tej transakcji ze mna. Jestem w stanie zaplacic wszystkie koszty dostawy do danej lokalizacji.

Pozdrawiam!
Calvin Andrew Sampson

oczywiście nadal byłam zainteresowana kupne, poprosiłam o numer tel ale zamiast tego dostałam kolejnego maila, tym razem juz po angielsku:

Hi again,

The car is in perfect shape , no damage or any accidents. It has full service history.

I have been transferred with my work as an European lawyer to Poland, initially for 1 year and I have brought the vehicle to use it in the time I was working here. Now, after 2 months, I have been notified that I've been moved with my job back to London SW11 2BX, United Kingdom and the car is here with me.
My best price is 8,500 zl including shipping fees to your address in Poland.

Because of the left hand drive, I cannot drive the car here in UK so I have pre arranged with an escrow company from UK to intermediate the sale for me. They will sell the car on my behalf, but don't worry as the sale will be made under my details and yours, so not VAT will be added to the sale price. I will pay the commission for their services and I will also pay the delivery fees to your location. This company will take care of the delivery, payment and registration process to your name.

All I need is your delivery details as follows: full name, full address and a valid phone number and I will forward them to the company in charge as the intended buyer / receiver. They will contact you with all their official invoices containing all the possible explanations on how to conclude the deal safely.

This company will also offer you a 7 days trial period after you receive the car, so you can check the car with a mechanic, police or other legal forms.
They will not forward the payment to me unless you decide that you are satisfied with the car's condition. If by any reason, you are not satisfied with the car's condition, we can cancel the deal and the car will be picked up by the company in charge on my expense. The company I have chose for this transaction is IMP LOGISTICS LIMITED.

They will also accepts payment by bank transfer, for payments outside UK. If you are interested in buying it, please tell me where are you located so I can get some shipping quotes, and I will also get back to you with more details on how the IMP LOGISTICS LIMITED process will work.

With regards,
Calvin Andrew Sampson

postanowiłam sprawdzić na jakiej zasadzie działa ta wpaniała firma logistyczna i dzięki temu natknęłam się na forum!!! wielkie dzięki, uważajcie!
sylwia0110
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 01 2008
Auto: nie mam

26 Lis 2014, 23:34

[link do oferty na Olx wygasł]

I kolejne ogłoszenie:) Takich ludzi powinni pozamykać...

> Po pierwsze , przepraszam za błędy gramatyczne , nie mówię po polsku , używam tłumacza . Jeśli to możliwe , proszę mi odpowiedzieć w języku holenderski i angielskim .
> Jak już zapewne zauważyli pojazd ma niską cenę , to dlatego, że to na podstawie umowy leasingu w naszej firmie ASN Bank (z Holandii ) , ale właściciel nie był w stanie zapłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy , więc pojechaliśmy z powrotem posiadanie pojazdu.
> Teraz możemy go sprzedać za cenę wymienionych , w celu odzyskania pozostałego wypłaty umowy leasingu i jest tocena ostateczna pojazdu i nie ma innych zobowiązań ( należności) lub ukryte podatki do naszej firmy .
> Powinieneś wiedzieć, że samochód został zarejestrowany w Polsce i ma wszystkie dokumenty w języku polskim , dlatego sprzedajemy pojazd z powrotem w Polsce . Pojazd jest w doskonałym stanie i poszukuje pracy , bez żadnych wad ukrytych , nie uczestniczących w wypadkach , dokładnie tak, jak widać to na załączonych zdjęciach.
> Nasza firma oferuje Państwu wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięcy gwarancji obowiązuje w każdym autoryzowanym serwisie z Polski .
> Pojazd znajduje się na nasz adres poniżej we z Holandii, ale mamy własne logistyka i oferują bardzo atrakcyjne usługi dostawy w rozsądnych cenach ( tylko paliwa i opłat trasa ) . Jeśli nadal jesteś zainteresowany , prosimy o przesłanie dokładnej lokalizacji (kod pocztowy , miasto , a nawet swoją ulicę, jeśli to możliwe) , aby dać dokładną kwotę trzeba zapłacić za dostawy.

>
>
> ------
> ASN Bank
> Bezuidenhoutseweg 153
> 2594 AG Den Haag
> Nederland
> T / F: 0031 85 8885375
>
dziik
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 02 1985
Auto: Astra
Rok produkcji: 2001

09 Gru 2014, 21:34

Kolego ,że tak cię nazwę mnie też oszukał ten cwaniak ZGIERSKI .Jeśli możesz napisz skąd jesteś.JA jestem z woj.łódzkiego ,pow.wieruszów.Sprawę dziś zgłosiłem na policję .Ten [...] nabrał mnie na 3500 euro .Przez tego gnoja chyba nie wytrzymam nerwowo .Proszę o jakąś odpowiedż Grześ
agnieszka339
Obserwowany

11 Gru 2014, 21:40

Witam.
Niestety ja też trafiłam na oszusta z tym, że jeszcze do niczego nie doszło, ale mąż już był zdecydowany na kupno auta. A oto moja wiadomość.
Witam,

Ciesze sie, ze sa Panstwo zainteresowani moim samochodem. Sprzedaje ten samochod tak tanio, poniewaz kupilem tu w Dania inny. Pochodze z Polski. Jestem lekarzem i ze wzgledu na prace przeprowadzilem sie do Dania. Mam tu nowa prace i zarabiam wiecej niz w Polsce. Przywiozlem samochod z Polski do Dania. Samochod zarejestrowany jest w Polsce.
Samochod jest w doskonalym stanie, nie ma uszkodzen, bezwypadkowy. Nie posiada zadrapan, garazowany, nigdy nie palil w samochodzie i nie ma zadnych kredytow do niej przywiazani. Samochod jest w pelni oplacone.
Pojazd posiada pelna dokumentacje serwisowania. Jest on rowniez zarejestrowany w Polsce i jest to jeden z powodow, dlaczego sprzedaje samochod w Polsce. Samochod jest rowniez ubezpieczony. Posiada wszystkie dokumenty.
Jesli potrzebuja Panstwo wiecej zdjec lub jakiekolwiek inne informacje na temat samochodu, prosze mnie o tym powiadomic w kolejnym mailu, abym mogl Panstwu je wyslac. Rowniez podam Panstwu wiecej szczegolow na temat tego, w jaki sposob transakcja bedzie sfinalizowana.

A pan nazywa się Bogusław Kompf.

Mam pytanie. Czy możesz opisać jak zostałeś oszukany rozumiem, że wpłaciłeś jakieś pieniądze na konto tego faceta. Możesz to troszkę bardziej opisać.
Pozdrawiam, Gośka.
GosiaM
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: renault
Rok produkcji: 1997

23 Gru 2014, 00:36

Witam,

Sprawa została zgłoszona na policję, do wydziału cyberprzestępczości - ktoś bezczelnie podszywa się pod moją osobę i używa mojego imienia i nazwiska. Nie sprzedaję żadnych aut!
Jak widać, ten ktoś wysyła tę samą wiadomość, ale pod różnymi nazwiskami.

pozdrawiam,
B. Kompf
BKompf
Obserwowany

28 Gru 2014, 04:21

OSZUST Bmw 7 e65 OTO MOTO Bychawa oszust-bmw-7-e65-oto-moto-bychawa-vt80844.htm
figofago
Nowicjusz

09 Sty 2015, 15:52

Uważajcie na kolejnego oszusta tu jest jest cała konwersacja z nim!!! Hello,
The delivery fees with one of our own trucks are 1,500.00 PLN (including transport insurance). So the total price will be 11500 PLN ( 10000 PLN = vehicle + 1500 PLN = transport fees )VAT included.
Because this is a vehicle purchase and we understand the fact that you must inspect the vehicle before you pay for it, we are willing to send it at your address, but our company must ensure that you are really interested in purchasing the vehicle that is why we will make the transaction through Allegro.
If you are still interested, please let us know as soon as possible and we will explain how exactly the transaction will be made.

------

Rabobank
Jaarbeursplein 22
3521 AP Utrecht
Nederland
T / F: 0031 30 8080147

--------- Original Message ---------
Subject: Re: Honda Civic 2.2 CTDi Executive 2008 - 10 000pln
From: >
Date: 1/9/15 11:08 am
To: [email widoczny po zalogowaniu]

Hi, I'm still interested in the car my exact address for calculating the cost of transport .

Dnia 8 stycznia 2015 11:44 "Rabobank" napisał(a):
Witam jestem zainteresowany ta honda, chcialbym sie dowiedziec czy
ogloszenie jest aktualne i czy auto jest na w pelni sprawne? Prosze
o szybka odpowiedz
-----------------------

Po pierwsze , przepraszam za błędy gramatyczne , nie mówię po polsku , używam tłumacza . Jeśli to możliwe , proszę mi odpowiedzieć w języku holenderski i angielskim .
Jak już zapewne zauważyli pojazd ma niską cenę , to dlatego, że to na podstawie umowy leasingu w naszej firmie Rabobank (z Holandii ) , ale właściciel nie był w stanie zapłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy , więc pojechaliśmy z powrotem posiadanie pojazdu.
Teraz możemy go sprzedać za cenę wymienionych , w celu odzyskania pozostałego wypłaty umowy leasingu i jest tocena ostateczna pojazdu i nie ma innych zobowiązań ( należności) lub ukryte podatki do naszej firmy .
Powinieneś wiedzieć, że samochód został zarejestrowany w Polsce i ma wszystkie dokumenty w języku polskim , dlatego sprzedajemy pojazd z powrotem w Polsce . Pojazd jest w doskonałym stanie i poszukuje pracy , bez żadnych wad ukrytych , nie uczestniczących w wypadkach , dokładnie tak, jak widać to na załączonych zdjęciach.
Nasza firma oferuje Państwu wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięcy gwarancji obowiązuje w każdym autoryzowanym serwisie z Polski .
Pojazd znajduje się na nasz adres poniżej we z Holandii, ale mamy własne logistyka i oferują bardzo atrakcyjne usługi dostawy w rozsądnych cenach ( tylko paliwa i opłat trasa ) . Jeśli nadal jesteś zainteresowany , prosimy o przesłanie dokładnej lokalizacji (kod pocztowy , miasto , a nawet swoją ulicę, jeśli to możliwe) , aby dać dokładną kwotę trzeba zapłacić za dostawy.

------

Rabobank

Jaarbeursplein 22
3521 AP Utrecht
Nederland
T / F: 0031 30 8080147
Ostatnio edytowany przez nowik15, 09 Sty 2015, 15:57, edytowano w sumie 1 raz
nowik15
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 11 1974
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: a4 b6