]UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na oszustów którzy przez firmę
http://www.ardcourier.eu oferują przesłanie pojazdu zakupionego na terenie europy. Gość podaje się za Bernhard Kaufl
[email widoczny po zalogowaniu] wczoraj wysłał na mojego maila zdjęcie swojego prawa jazdy, dowód osobisty oraz zdjęcie swoje z żoną
Niestety ostatnio padłem ofiarą oszustów, którzy ogłaszają się na otomoto.pl
![Smutny :(]()
Znalazłem okazyjną ofertę zakupu samochodu, która mnie mocno zainteresowała.
Sprzedający przedstawiał się jako Bernhard Kaufl
[email widoczny po zalogowaniu] Sprzedawany pojazd miał byś w doskonałym stanie technicznym.
Zaproponowano mi wysyłkę samochodu za pomocą usług kurierskiej
www.ardcourier.eu. Miała to być właśnie forma bezpiecznej sprzedaży,. Wpłaciłem depozyt równowartości samochodu do tej firmy pośredniczącej w sprzedaży. Po zaksięgowaniu wpłaty samochód miał został wysłany na mój adres na kilka dni próbnych, podczas których miałem sprawdzić stan techniczny pojazdu i podjąć ostateczną decyzję. Na stronie firmy można było śledzić swoją przesyłkę, jak to bywa w firmach kurierskich. Koniec końców sprawę przesłałem do banku który miał obsługiwać tą firmę.
Jeśli zostałeś/aś oszukany w podobny sposób, proszę opisz swoją historię. Może razem będzie łatwiej odnaleźć sprawców i odzyskać stracone pieniądze im więcej zgłosi się ludzi oszukanych tym większy będzie nacisk na tą sprawę. Jeżeli jesteście gotowi zaalarmować ograny ścigania napiszcie na mail podany na końcu mojego postu. Ja sprawę przesłałem do Interpolu Może gdy wszyscy oszukani zbierzemy się razem uda nam się pomóc w złapaniu tych oszustów
Mój kontakt mailowy
[email widoczny po zalogowaniu]UWAŻAJCIE i sprawdzajcie oferty dokładnie!