Oszuści na otomoto cd.

01 Mar 2015, 10:51

cześć, Ostatnio ja też zostałem oszukany w podobny sposób. Czy jest jakaś nadzieja na odnalezienie oszustów? Już nie wspomnę o odzyskaniu pieniędzy?
xyxyxy
Nowicjusz

Auto: nie mam

01 Mar 2015, 11:27

Policja to sie nadaje tylko na lapanie piterkowcow, sa bezradni!
szuszek83
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2003
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: brak

01 Mar 2015, 16:35

Cześć,

Niestety ostatnio padłem ofiarą oszustów, którzy ogłaszają się na otomoto.pl :( Znalazłem okazyjną ofertę zakupu samochodu, która mnie mocno zainteresowała.
Sprzedający przedstawiał się jako przedstawiciel zagranicznego banku, a niską cenę pojazdu tłumaczył faktem chęci odzyskania opłat leasingowych, których nie był w stanie uregulować właściciel. Sprzedawany pojazd miał byś w doskonałym stanie technicznym i zarejestrowany w Polsce oraz posiadać kilku miesięczną gwarancję.
Zaproponowano mi również wysyłkę samochodu za pomocą usług kurierskich. Miała to być właśnie forma bezpiecznej sprzedaży, a jak się później okazało było to wielkie oszustwo. Wpłaciłem depozyt równowartości samochodu do tej firmy pośredniczącej w sprzedaży. Po zaksięgowaniu wpłaty samochód miał został wysłany na mój adres na kilka dni próbnych, podczas których miałem sprawdzić stan techniczny pojazdu i podjąć ostateczną decyzję. Na stronie firmy można było śledzić swoją przesyłkę, jak to bywa w firmach kurierskich, jednak samochód nigdy do mnie nie dotarł. Koniec końców pozostałem bez pieniędzy i bez samochodu.
Jeśli zostałeś/aś oszukany w podobny sposób, proszę opisz swoją historię. Może razem będzie łatwiej odnaleźć sprawców.

UWAŻAJCIE i sprawdzajcie oferty dokładnie!
xyxyxy
Nowicjusz

Auto: nie mam

04 Mar 2015, 22:33

Uwaga uwaga!!!

Kolejny: [email widoczny po zalogowaniu]
witam

Ciesze sie, ze sa Panstwo zainteresowani moim samochodem. Sprzedaje ten samochod tak tanio, poniewaz kupilem tu w Dania inny. Pochodze z Polski. Jestem lekarzem i ze wzgledu na prace przeprowadzilem sie do Dania. Mam tu nowa prace i zarabiam wiecej niz w Polsce. Przywiozlem samochod z Polski do Dania. Samochod zarejestrowany jest w Polsce.
Samochod jest w doskonalym stanie, nie ma uszkodzen, bezwypadkowy. Nie posiada zadrapan, garazowany, nigdy nie palil w samochodzie i nie ma zadnych kredytow do niej przywiazani. Samochod jest w pelni oplacone.
Wnetrze jest rowniez w doskonalej formie.
Silnik jest rowniez w bardzo dobrym stanie, nie ma z nim problemow.
Pojazd posiada pelna dokumentacje serwisowania. Jest on rowniez zarejestrowany w Polsce i jest to jeden z powodow, dlaczego sprzedaje samochod w Polsce. Samochod jest rowniez ubezpieczony. Posiada wszystkie dokumenty.
Jesli potrzebuja Panstwo wiecej zdjec lub jakiekolwiek inne informacje na temat samochodu, prosze mnie o tym powiadomic w kolejnym mailu, abym mogl Panstwu je wyslac. Rowniez podam Panstwu wiecej szczegolow na temat tego, w jaki sposob transakcja bedzie sfinalizowana.

Czekam na Panstwa odpowiedz mozliwie jak najszybciej.

Pozdrawiam

Lukasz Brunacki
dilllady
Obserwowany

Auto: volkswagen

05 Mar 2015, 05:07

Oszuści na 100% nie wpłacaj kasy ja d...l straciłem tak prawie 10 tys a policja g...o robi a oni wystawiają auto za autem.
mateusz100185
Nowicjusz

Auto: Nie mam

05 Mar 2015, 05:11

moim zdaniem nie mamy szans na odzyskanie kasy a ci wystawiają auto za autem a policja nic nie robi mi kazali czekać 2 miechy.
mateusz100185
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

11 Mar 2015, 23:00

Przerwij ten zakup.Scenariusz taki jak u mnie.Nie wpłacaj niczego bo auta nie zobaczysz
jarekw97505
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 06 1990
Przebieg/rok: 15tys. km

11 Mar 2015, 23:12

Anglia? HAB Europe Logistic lub podobnie? Inżynier techniki solarnej pracujący w Polsce i tu kupiony samochód? Wyjechał z nim ale tam ma kłopoty z zalegalizowaniem samochodu?Ja się dałem na to naciąć.Straciłem 15 koła.Policja i prokuratura nie zrobiła nic przez 2 miesiące.Napisz na forum może połączymy sprawy
jarekw97505
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 06 1990
Przebieg/rok: 15tys. km

12 Mar 2015, 08:07

Witam mam ten sam przypadek gość wysłął mi nawet zdjęcie swojej rodziny skan prawa jazdy i dowód osobisty. Ja niestety pieniądze wpłaciłem wczoraj. Po przeczytaniu na forum natychmiast napisałem mail do banku w Niemczech o prośbę zablokowania tego przelewu oraz do Interpolu na obecną chwilę odezwał się tylko bank. Czekam dalej na rozwój sytuacji.
Piasek1508
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 08 1999
Auto: Toy
Silnik: 1,9 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

12 Mar 2015, 08:46

]UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na oszustów którzy przez firmę http://www.ardcourier.eu oferują przesłanie pojazdu zakupionego na terenie europy. Gość podaje się za Bernhard Kaufl [email widoczny po zalogowaniu] wczoraj wysłał na mojego maila zdjęcie swojego prawa jazdy, dowód osobisty oraz zdjęcie swoje z żoną

Niestety ostatnio padłem ofiarą oszustów, którzy ogłaszają się na otomoto.pl :( Znalazłem okazyjną ofertę zakupu samochodu, która mnie mocno zainteresowała.
Sprzedający przedstawiał się jako Bernhard Kaufl [email widoczny po zalogowaniu] Sprzedawany pojazd miał byś w doskonałym stanie technicznym.
Zaproponowano mi wysyłkę samochodu za pomocą usług kurierskiej www.ardcourier.eu. Miała to być właśnie forma bezpiecznej sprzedaży,. Wpłaciłem depozyt równowartości samochodu do tej firmy pośredniczącej w sprzedaży. Po zaksięgowaniu wpłaty samochód miał został wysłany na mój adres na kilka dni próbnych, podczas których miałem sprawdzić stan techniczny pojazdu i podjąć ostateczną decyzję. Na stronie firmy można było śledzić swoją przesyłkę, jak to bywa w firmach kurierskich. Koniec końców sprawę przesłałem do banku który miał obsługiwać tą firmę.
Jeśli zostałeś/aś oszukany w podobny sposób, proszę opisz swoją historię. Może razem będzie łatwiej odnaleźć sprawców i odzyskać stracone pieniądze im więcej zgłosi się ludzi oszukanych tym większy będzie nacisk na tą sprawę. Jeżeli jesteście gotowi zaalarmować ograny ścigania napiszcie na mail podany na końcu mojego postu. Ja sprawę przesłałem do Interpolu Może gdy wszyscy oszukani zbierzemy się razem uda nam się pomóc w złapaniu tych oszustów
Mój kontakt mailowy [email widoczny po zalogowaniu]
UWAŻAJCIE i sprawdzajcie oferty dokładnie!
Piasek1508
Nowicjusz

12 Mar 2015, 21:51

Michael Turner miał wystawiony samochód na Otomoto.Samochód oczywiście okazja.. Tym razem Opel Corsa 1.7 rok 2009 mały wręcz niki bardzo przebieg w dieslu.. Sprzedający pokrywa koszty transportu i dałem się zrobić na 10 tysięcy .. Firma znana szerokiemu gronu tutaj czyli NB Logistic http://www.nblogistictransports.esy.es
propek258
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 1992

13 Mar 2015, 06:48

ja też dałem się jemu na 10 tys zrobić sprawa ok 2 m temu na policje zgłoszona postępów brak.
a auto miał pewnie na gratce wystawione a nie na otomoto i tu jest problem
mateusz100185
Nowicjusz

13 Mar 2015, 07:23

U mnie było właśnie na Otomoto wystawione i na olx. Ta sama cena,opis i oczywiście zdjęcia. Dzisiaj ide zgłosić na policje i pewnie wszystko stanie w miejscu.
propek258
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 1992

13 Mar 2015, 13:55

Ten gościu mnie naciąga ale nie dostanie ani grosza bo wiem co chce zrobić . Ten sam schemat , auto które wystawił namierzyłem w polsce za ponad 30 tys a on to samo auto wycenił na 18 tys . autotrader ma dane tych sprzedających a dokładnie ip komputerów a czasami tez komórki , ale dane tych sprzedających mogą udostępnić tylko na wniosek policji .
zbigniewbl
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna

14 Mar 2015, 20:14

Ja mam ich numery możesz odpowiedzieć mi czy to te numer: 509719910 +639335166648 numer ostatni pochodzi Filipin.
Piasek1508
Nowicjusz