Oszuści na otomoto cd.

14 Mar 2015, 21:27

W obecnej chwili jest totalny wysyp aut w super ofertach prawda jest taka że to kompletna ściema, W ciągu jednego tygodnia naliczyłem 6 ofert w Renault Megane i Laguna . Zasada jest jedna nie ma telefonu lub sie nie odzywa zamykamy od razu temat , Prosimy o nr VIN czasem go dostajemy, ale to nie załatwia sprawy . Nie godzimy się na wysyłkę auta kurierem czy też firmą logistyczną , Prosimy o dane do odbiorki wozu i załatwiamy to osobiście z zastrzeżeniem że jezeli pojazd jest nie taki jak w ofercie to kupujący zobowiązany jest pokryć nasze straty , ale wcześniej musimy wydrukować taką ofertę by mieć podkładkę , o tym mówi kodeks cywilny . I jedna zasada nigdy nie płacimy zaliczek . Dla tych co kupują normalnie samochód niech zawsze wydrukują ogłoszenie i podepną pod swoją umowę gdyż jeżeli okaże się że samochód jest trafiony do 6 miesięcy od daty zakupu możemy go zwrócić a sprzedający musi go zabrać , do 14 dni możemy zwrócić samochód bez podania przyczyn , a jeżeli sprzedający nie chce tego zrobić sprawę kierujemy do sądu z powództwa cywilnego . Nie oszczędzajmy na podatku zawsze wpisujmy faktyczną kwotę zakupu gdyż sprzedający się zbezpieczają w ten sposób że jeżeli dojdzie do zwrotu to nie zapłacą całości , czyli i tak zarobią . Auta które są u nas sprzedawane w większości to auta z historią , coś tam się im przytrafiło aby kupić dobry wóz sami się o to musimy zatroszczyć .
zbigniewbl
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna

21 Mar 2015, 14:18

Witam
mam taki sam problem tez kasę przelałam i auta nie ma i kasy też :x i sprawa jest na policji ale myślęże nic z tego nie będzie :angry: jak mogę prosić o kontakt z panem z kąd pan jest to bardzo proszę :(
edyta1984
Nowicjusz

Auto: nie mam

21 Mar 2015, 14:24

Witam i jak u pana u mnie to samo zgłosiłam na policję ale powiedziała że nie wiele da sie zrobić a może ma pan jakieś informacje które nam pomogą w ustaleniu tego kretyna :x a zdaje mi sie że to Polak proszę o kontakt :( mój tel to 694386260
edyta1984
Nowicjusz

22 Mar 2015, 20:45

witam i jak u pana sprawa wygląda ?co na to policja ?
edyta1984
Nowicjusz

23 Mar 2015, 21:52

Widzę że to ciągle trwa to nie jest tylko jeden kretyn , to jest kilka grup które w ten sposób naciągaja ludzi . To nie są Anglicy ani Belgowie to rodacy , Zakładaja w bankach konta depozytowe a gdy pieniądze wpłyną za niby wóz są wypłacane .
Policja nic z tym nie robi nawet nie chce namierzać telefonów . Wczoraj trafiłem na serię ogłoszeń aut z Częstochowy podszyli się pod Salon Hondy wystawili fikcyjnie ponad 100 aut . Mimo ostrzeżeń ludzie dalej są naciągani ale i te grupy działają bardziej zorganizowanie . Jak się uchronić napisałem już wcześniej , na zachodzie nie ma okazji a auta nie są wcale tańsze niż w kraju za dobry wóz musimy zapłacić . Nawet te super okazje to auta które swoje już przeżyły , jak chcemy kupić autko to musimy sami je znaleźć na mobile de lub też auto scout
zbigniewbl
Nowicjusz

08 Kwi 2015, 16:00

Witam. Ciesze sie ze tu trafilem dzis. Na moto moto gratka znalazlem jakis czas temu ogloszenie z bmw e87 za 16tys. Pieprzenie podobne do tego co tu pisaliscie a wiec mieszka w anglii samochod kupiony w polsce pracowal przy panelach slonecznych u nas ale samochodu nie moze zarejestrowac bo jest za drogo. samochod niby wyslany dzis do polski ale aby to zadzialalo musialbym wplacic firmie przewozowej 16tys i pozniej moge testowac woz i jak bedzie nie tak jak w opisie to oddadza mi kase a ja samochodu nie musze kupowac. Mialem dzis wplacic te 16 tys bo choruje na ten samochod ale cos mnie podkusilo wpisac w google cos o takiej sprzedazy i dzieki wam udalo mi sie zatrzymac przy sobie ta kase. Napisalem tez wlascicielowi auta ze mu zaplace jak samochod bedzie pod moim domem to mi zaraz odpisal ok dziekuje. W zalaczniku doslal zdjecie paszportu i pisze z adresu ing. mark - [email widoczny po zalogowaniu]. Chyba lepiej samemu jechac i szukac wozu niz liczyc tak na okazje.
ara252
Nowicjusz

Auto: bmw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Uważaj co kupujesz - handel dokumentami do wraków aut.
    Przykre i zaskakujące jest to, że nawet niemiecki sprzedawca wie na czym zależy złodziejom którzy kupują taki wrak. Na pierwszym miejscu zdjęcie dokumentów do auta ..... bo tylko one przedstawiają jakąś wartość.

08 Kwi 2015, 17:54

Dzieki tym postom uchroniliśmy chociaż pana od zguby , ale mimo ostrzeżeń i tak ktoś wpada w zastawione sidła, widzę że ów anglik imienia nie zmienił za to nazwisko tak z tym którym pisałem nazywał się Mark Grammer i też inż paneli slonecznych . ludzie nie wysyłajcie nigdy pieniędzy bo ich nie odzyskacie a samochodu też nie zobaczycie , chyba że na zdjęciach . Możecie też trafić na ogłoszenia niby z Banku w Dani lub Belgi podobna zasada transakcji to też przekręt , ja odpisałem i poprosiłem dokładny adres spotkania oraz nr telefonu , kontakt sie urwał .
zbigniewbl
Nowicjusz

09 Kwi 2015, 12:15

Witam z odzyskiem kasy i namierzeinem tych oszustów raczej nie możliwe ja już przestałam się tym przejmować Tylko szkoda że ludzi w dalszym ciągu nabierają a otomoto nic z tym też nie robi :@
edyta1984
Nowicjusz

09 Kwi 2015, 14:30

Jest mozliwe przecież wysłane pieniądze trafiły na konkretne konto depozytowe , ktoś je zalozył prócz tego nr ip telefonów i komputerów, nasza policja jest opieszała twirdząc że nie mają środkow , dopóki nie bedzie ostrej interwencji medialnej to policja się nie ruszy . Mozna tez zastawić pułapkę tylko kto wie czy nasza władza na to pójdzie .
zbigniewbl
Nowicjusz

09 Kwi 2015, 14:50

No ale jeśli konto jest zrobione na tak zwanego słupa to nic z tego to mi powiedzieli na komendzie
edyta1984
Nowicjusz

09 Kwi 2015, 17:07

A policja to sprawdziła raczej nie, z gory to zakladają , telefony mają unikalne ip imei co z tego że zmienią kartę sim ale identyfikator telefonu zostaje , konta depozytowe za granica tak jak w polsce muszą być identyfikowane więc odpowiedź nasuwa się sama .
zbigniewbl
Nowicjusz

09 Kwi 2015, 17:19

Hm raczej im się nie chce ja mam wujka na komendzie we Wrocławiu i on mówi że wszystko jest do zrobieniaale on też nie może ingerować jak sprawą zajęła się komenda w Wołowie
edyta1984
Nowicjusz

09 Kwi 2015, 19:59

Mark Dawson, pracował w Polsce przy panelach słonecznych. Historia ta sama:

Przykro mi, ale mój język polski nie jest bardzo dobra, więc napisałem w języku angielskim.
Proszę używać: http://translate.google.pl/
Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku angielskim.
The car works and stands in perfect condition, I never had any problems with the engine and the car has no accidents. I live in Workington, United Kingdom with my family. I am engineer and I have worked in ( panele słoneczne ) in Poland for the last 4 years and there I bought the car. The car has all the documents and registration numbers of your country. I have taken the car with me with the intention of registering but I didn't know that here in the United Kingdom I can not register ( the taxes are very high because the steering wheel is on the left side ), and anyway here I have the family car and I do not need a second car. I am agree to transport the car to your address on my costs.
Greetings
Mark Dawson

Auto wystawione na motogratka.pl [link do Gratka wygasł]
Adres: Mark Dawson [email widoczny po zalogowaniu]
Na szczęscie w ostatniej chwili udało mi się trafic na to forum :)
Auto miała dostarczyć firma :www.nblogistictransports.esy.es
piootrek123
Obserwowany

Przebieg/rok: <1tys. km

09 Kwi 2015, 21:24

Dokładnie to samo tylko u mnie Jack Lewis to miał pan naprawdę dużo szczęścia tylko pogratulować czujności
edyta1984
Nowicjusz

11 Kwi 2015, 14:44

Jeszcze niby 4 nowe opony na lato mi dorzucil w gratisie [...] jeb****** a policja to gowno pewnie zrobi.szkoda tych co dali sie zlapac w ta pulapke
ara252
Nowicjusz

Auto: bmw