Oszuści na otomoto cd.

11 Kwi 2015, 15:32

Dokładnie i ubezpieczenie do 2016 roku de..le
edyta1984
Nowicjusz

Auto: nie mam

17 Kwi 2015, 15:52

Do wszystkich oszukanych przez t,zw "anglików", oferujących samochody znajdujące się rzekomo na terenie Wielkiej Brytanii a mające być wysłane do Polski do konkretnego nabywcy (czyli do Ciebie naiwniaku) przez jakąś Firmę Spedycyjną
Doprawdy brak mi słów. Nie obrażajcie się ale trzeba być kompletnym IDIOTĄ aby
wysyłać komuś przelewem grube sumy pieniędzy wzamian za... obietnicę, która nigdy nie zostaje spełniona. Mając zresztą świadomośc, że oszustwo to jest w zasadzie bardzo prymitywne i grubymi nićmi czyte.
Jak już ktoś zauważył ostatnio na Autotrader.pl jest dosłownie wysyp tych angielskich oszustów a nawet ich "nazwiska" i adresy e-maili się powtarzają.
W ciągu ostatniego miesięca "pertraktowałem zakup" samochodu za każdym razem innego z 4-ma z nich przyczym scenariusz za każdym razem był identyczny,
A oto dane oszustów - ku przestrodze innych:

1. PAUL HEACHER - adres e-mail: [email widoczny po zalogowaniu] oferował mi TIGUANA
z 2010 roku z przebiegiem 141.000 km w automacie za jedyne 32.800 PLN, który miał przyjechać do Polski z Manchesteru, gdzie obecnie rzekomo przebywa

2.MARK GRAMMER - adres e-mail: [email widoczny po zalogowaniu] miał z kolei do sprzedania Mercedesa B-klasę z 2009 rogu z przebiegiem 81.000 km też automat (bo tylko takich aut szukam) za 35.400 PLN i miał przyjechać do mnie z Liverpoolu

3.MARK DAWSON - (e-mail: [email widoczny po zalogowaniu]) z którym aktualnie negocjuję korespondencyjnie zakup VOLVO XC 60 2,0 D z 2011r. z przebiegiem
79.600 km za 33,28o PLN trzyma samochód w Workington, UK

4.ANDREAS NOWAK - adres e-mail: nowakandreas.franz@gm oferuje z kolei TIGUANA 2,0 D rocznik 2011 z przebiegiem 92.000 km za 36.300 PLN, dla odmiany ten samochód znajduje się podobno w Niemczech w miejscowości Lipppstadt.

LUDZIE! Nie dajcie się zwariować. Nie można być aż do tego stopnia chciwyw (świadomie używam tego słowa) aby tracić resztki zdrowego rozsądku i pozbywać sie swoich często życiowych oszczędności. Można się wprawdzie nieco podniecić czytając po raz pierwszy tego rodzaju ofertę i traktując ją jako wyjątkową "OKAZJĘ".
Tak. okazję do wyzbycia się oszczędności. Przecież wszystkie te oferty mają do znudzenia ten sam scenariusz.

Zaś tym, którzy jeszca zachowali resztki zdrowego rozsądku i nie dali się oszukać
życzę pomyślności.
Rasputin3
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 09 1966
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 2.0 TDI 140 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Kwi 2015, 20:33

Witam jestem też ofiarą tzw. Bogusław Kompf lekarza z Danii oferującego mi Toyote Avenisis z roku 2010 za 18 tys. - 4200 euro . Dałem się nabrać na te same teksty e-mail wysyłane przez niego. Sprawę zgłosiłem na policję oraz prokuraturę . Ofiary tego pana proszę o kontakt . Więcej informacji udzielę prywatnie .
jacekmorawski
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 1981
Auto: FIAT MAREA
Silnik: 1,6 16 103KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Kwi 2015, 21:38

Witam i jak wygląda sprawa na policji [email widoczny po zalogowaniu] lub 694386260
edyta1984
Nowicjusz

Auto: nie mam

26 Kwi 2015, 19:53

Witam ja również zostałem oszukany na niemal takie same teksty e-maili,proszę o kontakt w celu wymiany informacji.
jacekmorawski
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 1981
Auto: FIAT MAREA
Silnik: 1,6 16 103KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1999

29 Kwi 2015, 11:55

W dniu wczorajszym pojawilo sie ponad 20 ohloszen od niejakiego jakubowski.tomas. ogloszenia juz dzis nieaktywne ale uwazajcie ludzie i nie wysylajcie zadnych pieniedzy poki auto nie bedzie stalo obok was bo zostaniecie odzukani jak wiekszosc przez tych [...]
ara252
Nowicjusz

Auto: bmw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe III generacji
    Najmniej popularny typ instalacji LPG, będący niejako pośrednim pomiędzy II a IV generacją. Trudno obecnie spotkać nowe takie zestawy, gdyż rynek zdominowały systemy sekwencyjne. W instalacji gazowej III generacji wyeliminowano ...

04 Maj 2015, 10:33

Kolejne ogloszenie oszusta od [email widoczny po zalogowaniu] [link do Gratka wygasł]
a odpisuje na mojego @ w ktorym go wyzwalem od pierd.oszusta jeb.. cwe..
Przykro nam, ale nie znam języka polskiego używam Google Translate do tłumaczenia z angielskiego na polski language.Also jeśli znasz angielski, wolę odpowiedzieć mnie w języku angielskim, lub użyć Google Translate, jak również.
Car price 20,000 PLN.The car is in very good shape,no mechanical problems and never been involved in accidents.I am the first owner of the car.All duties and taxes are paid in Poland.I'm from England,but I have worked in Poland in the last 2 years as oceanographer.I have taken the car with me with the intention to register in England but now I must go on the sea for the next 4 years with my work and I can`t use the car anymore and anyway here in England I have a family car and I do not need a second car.Do the reason of my job I travel a lot and I want to make this deal through a shipping company so both of us(seller and buyer) will be 100% insured and protected by them.If you are interested please email me back so we can discuss further.

Thanks
ara252
Nowicjusz

05 Maj 2015, 03:45

Przykro to mówić ale też zostałem oszukany przez tego gościa na 12000 zł. Dostałem nawet kopię umowy kupna sprzedaży i scan paszportu. Jutro wybieram się na policję - ale czy ona coś zrobi? Co prawda na tym xero jest zdjęcie i data urodzenia ale pewnie lewe. Czy ktoś ma jakiś pomysł na odzyskanie pieniędzy?
andlub
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 09 2004
Auto: Opel Astra II
Silnik: 1.7D 55kW
Rok produkcji: 2003

05 Maj 2015, 03:50

Ja właśnie od tego gościa /Marka Dawsona/ chciałem kupić toyotę auris - niestety nie mam ani pieniędzy ani auta
andlub
Nowicjusz

05 Maj 2015, 08:07

No niestety ja miałem mniej szczęścia bo trafiłem na tę stronę o tydzień za późno i straciłem 12000 zł. Ale z tego co czytam to chyba jest to nie jednostkowy przypadek tylko grupa przestępcza i policja powinna podjąć jakieś działania. Zresztą, dzisiaj sam będę na policji więc zapytam. Oczywiście na odzyskanie pieniędzy nie mam co liczyć.
andlub
Nowicjusz

05 Maj 2015, 08:14

do jarekw 97505 i xyxyxy mamy podobny problem, jak inni zresztą ale dotyczy on Marka Dawsona. Proszę o kontakt telefoniczny - 600297643
andlub
Nowicjusz

05 Maj 2015, 15:19

Aż dziw bierze, że wciąż znajdują sie naiwni, którzy dobrowolnie pozbywają się swoich oszczędności na rzecz t.zw. "anglików", których działanie opisałem w poście z 17-go kwietnia (czytaj wyźej). Trzeba niestety myśleć, MYSLENIE NIE BOLI ! Na policję niema co liczyć , pieniądze są praktycznie nie do odzyskania. Jedyne co pozostaje to pogodzić się ze stratą. chociaż boli. Niestety cena za bycie frajerem jest wysoka.
Dlatego też warto nagłaśniać każdy taki przypadek i studzić zapał tych, którzy jeszcze nie połknęli haczyka ale mają taki zamiar. Żelezna zasada : nie wysyłać żadnych pieniędzy choćby oferta była nie wiadomo jak kusząca (bo na tym to oszustwo polega). Wysyłka jakiejkolwiek niewielkiej nawet kwoty jest równoznaczna ze stratą pieniędzy.
Pozdrawiam wszystkich ludzi myślących.
Rasputin3
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 09 1966
Auto: Audi A3
Silnik: 2.0 TDI 140 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

08 Maj 2015, 00:07

czy moźesz podać mi swój telefon? oto mój: 600297643
andlub
Nowicjusz

08 Maj 2015, 00:25

Uwazajcie. Znow sie natknalem na ogloszenie tych oszustow. Nie wplacajcie zadnej kasy nawet 5%wartosci!! Moze ktos wpisze sobie w wyszukiwarce te slowa kluczowe i go tu przeniesie przed wyslaniem kasy tym oszustom - oszusci samochody z zagranicy firma przewozowa transportowa anglia belgia holandia niemcy
ara252
Nowicjusz

14 Maj 2015, 21:37

Też natknęłam się na oszustów, dziwne było dla mnie, że od razu jak się skontaktowałam ze sprzedającym ogłoszenie zniknęło. Ogłoszenie dotyczyło czarnej alfy romeo z 2007 roku. Cała procedura mailowa przebiegała pomyślnie do momentu, gdy Pan Dr. Christian Alexander Leue z Grecji napisał, że muszę zapłacić za koszty transportu, jako potwierdzenie, że jestem wiarygodnym partnerem. Wszystko wszystkim ale bez przesady, to w jego interesie jest sprzedaż auta. :) Nabrałam podejrzeń w momencie gdy napisał, że już korzystał z usług tej firmy w sprawie innego samochodu więc wszystko jest bezpieczne i sprawdzone. Na początku zapewniał, że to nowa sytuacja z wysyłką, bo koszty rejestracji auta w Grecji są zbyt wysokie i musi sprzedać auto. Przestrzegam
sylwek007
Obserwowany

Auto: alfa