Oszuści na otomoto cd.

14 Maj 2015, 23:27

Ja również ponownie znalazłem na motogratka 4 ogłoszenia z nie istniejącymi numerami telefonów. Są to BMW, Audi toyota auris i ford focus. Nie płacić żadnej kasy!
andlub
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 09 2004
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra II
Silnik: 1.7D 55kW
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

15 Maj 2015, 19:52

Drodzy Państwo :) kolejna próba wyłudzenia, tym razem moto.gratka.pl
[link do Gratka wygasł],
schemat ten sam, autko zarejestrowane w Polsce, czeka w IR żeby je kupić, sprzedający opłaca transport, trzeba mu tylko przesłać zaliczkę, żeby być "wiarygodnym" kupującym.
ull
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 08 2008
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Twingo II

18 Maj 2015, 20:20

Witam.
Pozwolę dołączyć się do tematu. Samochód znaleziony na otomoto.pl Sprawa dotyczy Opla Zafiry rok prod. 2006, numery rejestracyjne CLI AC 50 (zarejestrowany i opłacony w Polsce), 171 tyś. km. VINW0L0AHM756G129066 . Również - niestety - dałem się wkręcić. Sprzedający podaje się za:
Dr. Christian Alexander Leue
Ικάρου 7, 145 64, Κηφισιά
Tel: 211 1980151
Fax: 211 1982774
Email: [email widoczny po zalogowaniu]

Okazuje się, że ten lekarz - stomatolog istnieje, napisałem do niego w dniu kiedy zdecydowałem się przelać kasę.... miałem pecha, facet odezwał się do mnie poprzez FB po trzech dniach i napisał mi, że ktoś ukradł jego tożsamość, stronę internetową itp. i że całą sprawę zgłosił do Greckiej policji. Natychmiast poleciałem do banku, żeby anulować przelew (jest to możliwe do max 2 dni od momentu dokonania przelewu i kosztuje 50 zł - w moim banku) ..... niestety było za późno.
Wydawało mi się, że zrobiłem wszystko co możliwe, nawet rozmawiałem z gościem (dzwoniłem na podany numer do Grecji), sprawdzałem na stronach czy gdzieś istnieje facet (jakikolwiek opinie - dobre lub złe - nic nie znalazłem). Faktury i umowy wyglądały dobrze przygotowane, transportem miała się zająć firma safeway-transport.com (stronka przygotowana typowo do przekrętu - jak się później okazało). Po przelaniu pieniędzy oczywiście kontakt się urwał... po kilku dniach dostałem informację, że samochód stoi na granicy Węgierskiej i muszę dopłacić 1500 euro które później mi zwrócą. Oczywiście już nic nie dopłacałem.
Całą sprawę zgłosiłem do prokuratury, wydrukowałem wszystkie emaile, złożyłem zeznania. Z mojego mini śledztwa wynika, że wśród oszustów (jest to raczej grupa przestępców) są Polacy, strona safeway-transport.com była prawdopodobnie rejestrowana z polski w Irlandii.
Cały ten przekręt to tzw. "przekręt nigeryjski".
Jeżeli ktoś został oszukany przez tą grupę proszę o kontakt: [email widoczny po zalogowaniu]

Czytaj więcej samochod-z-grecji-vt84803.htm
Malcolm5
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 11 1992
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 2.0 DTI
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

30 Maj 2015, 09:18

Nadal pojawiaja sie ogloszenia tych jeba
... oszustow [link do Gratka wygasł] i gadka ta sama prosze po niemiecku lub angielsku pisac. Nie wplacajcie nic do nich bo to jeb.ni oszusci
ara252
Nowicjusz

Auto: bmw

04 Cze 2015, 11:00

Dzis otrzymalem kolejny @ od oszustow. Teraz pisza juz po polsku i w celu przyspieszenia wysylki samochodu pisza ze nalezy wplacic calosc....podalem nieistniejace dane a i tak zlodzieje niby wszystko przygotowali do wysylki.

Drogi Kliencie,
Masz samochód w naszym areszcie czeka na Ciebie:
Status: W areszcie - Czekamy Płatność
Opis towaru: 2007 BMW 120d + Dokumenty
Wartość towarów: 4.200,00 EUR
Przesyłka Data: 04.06.2015
Zamówienie ID: # 87320912
Numer śledzenia: TC729017921HU420
Mamy dołączony Ci umowę z wszystkich szczegółów transakcji, poświadczonej kopii samochodu jako dowód, że samochód jest w naszym areszcie, jest rejestr na imię Pan Hoffmann Tobias Dieter.
* Info: Tutaj jest strona tropi:http://int-safe-sped.de/tracking.php
================================================== ======================
Instrukcje do zrealizowania tej transakcji:
* Płatność musi być wysłany przez bank przelewu.
Oto nasz międzynarodowy konto bezpieczne płatności z naszego banku centralnego oddziału wpłacić 2.100,00 EUR:* Informacje Centralny Oddział Konto bankowe *:
Nazwa konta: CHRISTIAN BOUVIERIBAN: DE72 1001 0010 0633 4751 19BIC / SWIFT: PBNKDEFFNazwa banku: POSTBANKBANK ADRES: POSTBANK FINANZCENTER, KAPUZINERGRABEN 19, AACHEN, 52062AGENT ADRES: REIMSER 74, AACHEN, 52074Kraj: NIEMCY
* UWAGA * Informujemy, że masz większą możliwość wykonania przelewu:
- Aby uzyskać szybką dostawę, zapłacić całą kwotę: 4.200.00 EUR
Ten rodzaj działalności jest legalne w całej Unii Europejskiej. Mamy również dołączony certyfikat wydany przez DEKRA, DEKRA Certification i jak widać, firma jest zatwierdzony przez rząd i Unię Europejską.
1. Pilne transferu 2. Normalny transferu
Proszę wybrać opcję "Pilne transferu" (można poprosić bank o tej opcji, aby mogli ją przyspieszyć), w przeciwnym razie będzie to potrwać 3-5 dni roboczych dla pieniędzy, aby dotrzeć do naszego konta i wysyłka może się opóźnić.
Cieszymy się, aby otrzymać potwierdzenie płatności i zeskanowany kopię dowodu wpłaty z banku, w ciągu 48 godzin roboczych.
W ciągu 5 dni roboczych, otrzymasz towar i trzeba go sprawdzić. Jeżeli jest kompletny i zgodnie z opisem, należy przyjąć towar, a nasz zespół prześle zakłada do sprzedawcy.Jeśli odmówisz przyjęcia towaru, nasz zespół wysyła towar z powrotem do sprzedawcy. Następnie otrzymasz pełny zwrot pieniędzy.
Z wyrazami szacunku,Lukas FreiINTERNATIONAL SAFE SPEDITION GMBH
ara252
Nowicjusz

06 Cze 2015, 19:44

Dobrze że trafiłem na to forum, prowadzę korespondencję mailową z Dr. Christian Alexander Leue. Facet chce mi sprzedać motocykl po wcześniejszej wpłacie kasy na konto firmy transportowej. Moto stoi w Grecji ale chce je sprzedać w Polsce, twierdzi drogo by go kosztowała rejestracja w Grecji. Od początku wydawało mi się że coś tu jest nie tak, że to chyba jakiś wałek, po lekturze wypowiedzi na tym forum upewniłem się co do tego.
tomek155
Obserwowany

Auto: toyota verso
Typ: Van
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Pierwszy hybrydowy SUV na świecie
    22 marca 2005 roku debiutowała Toyota Harrier Hybrid, poza Japonią znana jako Lexus RX 400h – pierwszy na świecie seryjnie produkowany SUV z napędem hybrydowym. W ciągu zaledwie kilku dni amerykańscy dealerzy zebrali ...

11 Cze 2015, 21:56

Hej czy ktos slyszal o firmie AB-Europelogistic.com ?
Jeszcze nie wplacilam kasy za auto ale chce sie dowiedziec dostalam nr przesylki i faktycznie znajduje sie na tej stronie . caly czas mam kontakt e mail z ta firma oraz z osoba ktora chce mi sprzedac samochod dostalam wszystkie dokumenty od tej firmy ,
ola140892
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 11 2010
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: aud a4

11 Cze 2015, 21:59

Sprawdzilam rowniez w banku ta firme faktycznie sa wplywy za rozne transakcje
ola140892
Nowicjusz

12 Cze 2015, 21:03

Jak nie masz co z kasa robic to wplac ale ani samochodu ani kasy juz nie zobaczysz!!!!nie wplacaj nawet 5%wartosci wozu bo nic nie zobaczysz.mnie tak [...] zapewnial ze trzeba wplacic i wg ze wszytko jest ok ale jak mu dalem link do tej stronki to juz zamilkl. Nie wplacaj nic i poszukaj sobie samochodu na gieldzie tak jak ja mam zamiar to zrobic jutro.tez sie napalilem na samochod oferowany przez tych oszustow ale w pore sie obudzilem i nie stracilem nic.pamietaj chytry dwa razy traci.ja tez prowadzilem ciagle rozmowy i jakby mogli to by mi w dupe bez waxeliny weszli tacy mili i uczciwi.zwykli jeba.. zlodzieje
ara252
Nowicjusz

19 Cze 2015, 13:48

dzien dobry chcialam zapytac na jakie konto wplacil pan pieniazki ja tez wlasnie teraz stracilam 14500 zl i poszukuje osob ktore przelały pieniadze na konto pana ANDRUS KASK
ola140892
Nowicjusz

19 Cze 2015, 13:50

dzien dobry chcialam zapytac na jakie konto wplacil pan pieniazki ja tez wlasnie teraz stracilam 14500 zl i poszukuje osob ktore przelały pieniadze na konto pana ANDRUS KASK ZNALAZLAM JUZ 3 osoby oszukane na te same konto przelały kase co ja im nas wiecej tym lepiej sprawa jest zgloszona na policji w gdyni
ola140892
Nowicjusz

19 Cze 2015, 13:52

dzien dobry chcialam zapytac na jakie konto wplacil pan pieniazki ja tez wlasnie teraz stracilam 14500 zl i poszukuje osob ktore przelały pieniadze na konto pana ANDRUS KASK ZNALAZLAM JUZ 3 osoby oszukane na te same konto przelały kase co ja im nas wiecej tym lepiej sprawa jest zgloszona na policji w gdyni
ola140892
Nowicjusz

19 Cze 2015, 14:16

ola140892
Nowicjusz

19 Cze 2015, 14:17

ola140892
Nowicjusz

22 Cze 2015, 00:59

Nie wpłacaj żadnej kasy - ściema jak wszystkie podobne!
andlub
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 09 2004
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra II
Silnik: 1.7D 55kW
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2003