Oszuści na otomoto cd.

20 Sie 2015, 17:22

Następna firma jeszcze istniejąca Globtroter-spedition Jerzy Gielniak.... Biuro mają w Poznaniu.naciągają na wysokie zaliczki,jak Ed-bud kuleszo. Bieliński maszyny z Gdańska, sami sobie forum piszą na formula.pl i usuwają nie wygodne wątki.
navi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 1990
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: volvo
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014

20 Sie 2015, 21:02

Witam ja rowniez zostalem oszukany na 10 tys jest nas wiecej 70 tys 30tys. Osoby te rowniez zaczely wystepowac pod nazwa Globtroter Spedition ale teraz Miroslaw Telecki te same dzialania ogloszenia ect
kammell2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 1980
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Audi
Typ: SUV
Rok produkcji: 2010

21 Sie 2015, 16:37

:D Globtroter-spedition, a kilka dni temu byli tacy wiarygodni, i tak mają wyjebane na to bo Policja nigdy ich nie ścigała ani nie ściga.....beznadziejne państwo które robi przyzwolenie na takie procedery,które nie kończą się żadnymi konsekwencjami dla oszustów....
mirek835
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 05 1983
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: passat
Silnik: 1.9
Rok produkcji: 1999

21 Sie 2015, 22:41

Firma GlobTROTER-SPEDITION Mirosław Telecki z siedzibą pod adresem ul. Świętokrzyska 30 lok. 63, Warszawa, 00-116, MAZOWIECKIE, Polska, działa w branży Sprzedaż hurtowa maszyn i urządzeń rolniczych oraz dodatkowego wyposażenia (46.61.Z). Firma została wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG) w dniu 2015-01-15, a jej właścicielem jest Mirosław Telecki.

Imie:Mirosław
Naziwsko:Telecki
NIP:6611011616
REGON:360579780
E-mail:-
WWW:-
Adres:ul. Świętokrzyska 30 lok. 63 - Warszawa
Kod pocztowy:00-116
Powiat:powiat Warszawa
Województwo:MAZOWIECKIE - Polska
Data Rejestracji:2015-01-15
PKD:(PKD 46.61.Z)
PKD(nazwa):Sprzedaż hurtowa maszyn i urządzeń rolniczych oraz dodatkowego wyposażenia
Informacje dodatkowe:
kammell2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 1980
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Audi
Typ: SUV
Rok produkcji: 2010

02 Wrz 2015, 12:16

Witam, jestem w trakcie zmiany samochodu i na etapie wertowania strona z ogłoszeniami na różnych stronach jak każdy, kto zobaczy super autko w jeszcze lepszej cenie to aż oczu mu ... :shock: bo przynajmniej ma ten 1% nadziei, że to prawda, ale po chwili człowiek wraca na ziemię i właśnie kilkanaście razy już na takie oszustwa natrafiłem nie tylko na otomoto, ale o wiele więcej jest tego na autotrader.pl i zacząłem szukać coś na ten temat i trafiłem na to forum .
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że otomoto czy autotrader ma to gdzieś ten drugi to już w szczególności nawet nie kasuje ogłoszeń po zgłoszeniu oszustwa.

Co jest dziwniejsze ludzie, którzy wierzą w takie rzeczy i wysyłają pieniądze w ciemno tylko na podstawie zdjęci i rozmowy mailowej co jest dla mnie szczytem ludzkiej głupoty nie che nikogo obrażać, ale bądźmy szczerzy takie rzeczy się nie zdarzają, aby samochód prawie nowy nieuszkodzony kupić za 1/5 ceny .

Najlepsze jest to, że jak się rozmawia z tymi oszustami i zaproponuje odbiór osobisty, żeby sprzedający zaoszczędził na transporcie to albo nagle kontakt się urywa, albo wciskają kit, że są tak zarobieni, że nie mają czasu się tym zajmować .

Oby takiego frajera oszusta jednego trafiło... (niech każdy sobie dopowie co by chciał, aby mu się przytrafiło ).
DzonLejn69
Nowicjusz

Auto: W fazie poszukiwań :D

02 Wrz 2015, 12:23

Często sprawdzam to forum i czekam kiedy przeczytam, że złapali tych [email widoczny po zalogowaniu] Mam nadzieję, że ten dzień nadejdzie szybko.
Malcolm5
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 11 1992
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 2.0 DTI
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W jakich butach najlepiej prowadzić samochód?
    Niejeden kierowca myśląc o bezpieczeństwie jazdy i zachowaniu ostrożności na drodze, pomija dobór odpowiedniego obuwia. Tymczasem wsiadając za kierownicę w butach na koturnie, wysokim obcasie czy w klapkach, może doprowadzić ...

11 Paź 2015, 11:58

A ja ciagle zglaszam probe wyludzenia jak widze ze ogloszenie jest tych zlodziei ale niestety tylko na bmw e87 bo takiego szukalem i wiem ze po 15-20tys takiego auta z 2008 sie nie trafi wlaszcza z wszystkimi bajerami.niestety te [...] oferuja inne modele i marki a sam nie jestem w stanie tego kontrolowac.uwazajcie na oferty ze zdjeciem adresu @ mojauta@wp pl to tez zlodzieje. Nawet posuneli sie do tego ze na moj @ przyszla informacja ze wygralem najnowsze bmw ale aby mi je przyslali potrzebuja moich konkretnych danych i otrzymali je tyle ze wymyslone i zaraz im wyslalem kolejnego @ ze sa zalosni i kilka wyzwisk pod ich adresem. Swoja droga chcialem bmw kupic ale wyszlo ze opla zakupilem w swoim miescie i poki co jestem zadowolony bo samochod mam i kasy nie stracilem
ara252
Nowicjusz

Auto: bmw

18 Sty 2016, 21:21

Witam kolejny oszust uważajcie Adam Maj al Wilanowska 7a/32 02-765 Warszawa NIP 8361690059 Regon 100797521 email: [email widoczny po zalogowaniu] tel 726568807 przesyła umowy i skan dowodu osobistego po wpłaceniu 10 % kontakt się urywa .I nie nabierajcie się na to że firma działa od 2011 roku. Proszę o kontakt osoby w podobnej sytuacji
sylwia1985
Obserwowany

Auto: passatb5

22 Sty 2016, 11:25

Proszę o pilny kontakt sylwia 1985 na mój numer 693724718. Też nadziałem się na tego gościa. zgłosiłem sprawę na Policji - szukają innych pokrzywdzonych
Krzysztof1234
Obserwowany

Auto: Opel

16 Sie 2017, 17:38

Witam serdecznie,
Na początku czerwca 2017 kupiłam samochód: kia pro ceed
[link do oferty na Olx wygasł]
"Auto jest w 100% bezwypadkowe. Silnik 1,6 benzyna na łańcuchu - pracuje jak zegarek. Kia sprowadzona na kołach z Niemiec od pierwszego właściciela. Wyżej podałem numer VIN w celu weryfikacji przebiegu i historii auta. Przebieg udokumentowany - książka serwisowa prowadzona do końca. Wnętrze wzorowo utrzymane. Pod względem technicznym i wizualnym auto w perfekcyjnym stanie"
- KLIMATYZACJA
- ELEKTRYCZNE SZYBY
- ELEKTRYCZNE LUSTERKA
- PODGRZEWANA PRZEDNIA SZYBA
- PODGRZEWANE FOTELE
- SENSOR DESZCZU
- ORYGINALNE RADIO CD MP3
- KOMPUTER
- IMMOBILISER
- ABS
- ESP
- AIRBAG x10
- CENTRALNY ZAMEK + PILOT
- SKÓRZANA WIELOFUNKCYJNA KIEROWNICA
- WSPOMAGANIE KIEROWNICY
- PODŁOKIETNIK
- SYSTEM ISOFIX
- HALOGENY
- ORYGINALNE ALUFELGI 17 CALI
- KSIĄŻKA SERWISOWA
- KLUCZYK x2

Zapłaciłam, dostałam fakturę, wracam do domu i stwierdzam:
- radio można obsługiwać kierownicą wielofunkcyjną, panel manualny nie działa, czujnik temperatury zewnętrznej zepsuty, siedzenie kierowcy uszkodzone, przy większym nacisku coś w nim strzela, brak sensora deszczu, a po 2,5 miesięcznym użytkowaniu lakier schodzi z całego przedniego zderzaka. Zainteresowanym wyślę zdjęcia. To, że był uderzony z każdej strony to już wiem, boje się co jeszcze wyjdzie w czasie.
CHCIAŁABYM OSTRZEC PRZED TYM SPRZEDAJĄCYM, nadal wystawia samochody i pewnie niejedną osobę już oszukał.
Oto m.in. Jego ogłoszenie:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
OszukanaZG
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 05 2010
Auto: Kia Pro Ceed
Silnik: 1,60 126 KM

15 Wrz 2017, 09:28

Witam,

Poszukuję osób z Poznania i okolic (ale nie tylko), które zakupiły auto od człowieka z Lubonia pod poznaniem. Oszustwo które praktykuje polega na tym że sprzedaje auto z umową OC, ale po czasie się okazuje że umowa nie była nigdy opłacona w żadnym stopniu. Świadomie wprowadza kupujących w błąd pisząc w ogłoszeniach że OC jest OPŁACONE, zapewnia o tym również podczas samej transakcji powołując się przy tym na fakt że jest też agentem/brokerem (lub nawet pracownikiem) jednego z największych TU w Polsce i że ma maksymalne zniżki na OC i oraz "specjalną" ofertę od TU, także kupujący musiałby być niespełna rozumu aby wypowiedzieć tak korzystne OC w ciągu 30 dni od daty zakupu. Oczywiście, błędem moim było nie poproszenie go o dowód wpłaty, jest to tak zwane niedbalstwo z mojej strony, ale to nie usprawiedliwia celowego wprowadzania w błąd nabywcy, bo gdyby nabywca wiedział że auto nie ma opłaconego OC to by go nie kupił, lub kupił po znacznie niższej cenie. Jest to celowe i świadome wprowadzanie w błąd nabywcy w celu osiągnięcia korzyści majątkowych. Najważniejsze jest to że mam materiał dowodowy świadczący o tym że ten człowiek mnie oszukał, mam też świadka, dlatego mam podstawy do pozwu, lub złożenia doniesienia o popełnieniu przestępstwa do prokuratury (raczej będzie doniesienie do prokuratury). Jeżeli ktokolwiek był w ten, lub podobny sposób poszkodowany przez tego człowieka to proszę o kontakt na priv. Nie podam tutaj jego danych publicznie ze względu na dobro całej sprawy. W wiadomości prywatnej proszę po prostu napisać nazwę ulicy w Luboniu na której ten osobnik mieszka (mogą być to dwie różne ulice), wtedy będziemy wiedzieli czy to ten sam osobnik. Zbiorowy pozew, lub doniesienie będzie miało znacznie większą siłę przez co kara wymierzona przez sąd także powinna być proporcjonalnie surowsza. Nie dajmy się robić w konia i nie odpuszczajmy cwaniaczkom. Nawet jeżeli nie zostałeś/aś poszkodowany przez tego samego człowieka to zachęcam i tak do szukania innych poszkodowanych i zbiorowych pozwów, lub doniesień. "Mojemu" oszustowi nie uda się z tego wyjść bez wyroku, nawet jak sam złożę doniesienie, ale w "kupie siła" jak to się mówi.

Pozdrawiam

P.S Osobnik ten wystawia swoje auta na Otomoto i wielu innych stronach ogłoszeniowych.
NieRychliwy
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1980
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Accord

21 Lut 2019, 10:53

Jeżeli szukacie osoby, która sprawdzi samochód i osobę sprzedającą przed wami to polecam wynająć dobrego detektywa
Ostatnio edytowany przez Kao, 21 Lut 2019, 23:43, edytowano w sumie 1 raz
Powód: regulamin IV.4.e
pieknyolek
Nowicjusz

14 Sie 2019, 11:54

Dzięki za Pro-Tipa, na pewno skorzystam :ok:
Jagon
Nowicjusz

01 Kwi 2023, 14:04

Witam,

Samochód w idealnym stanie, nadwozie w idealnym stanie, bez wad ukrytych, jak również wnętrze w doskonałym stanie, nigdy nie brał udziału w wypadku. To polski samochod, ma oplacone wszystkie podatki i dokumenty przygotowane do sprzedazy. Nie ciazy na nim zaden kredyt. Samochod jest calkowicie zaplacony. Samochod jest obecnie zarejestrowany w Polsce i jest w bardzo dobrym stanie.

Pracowałem w Polsce jako prawnik europejski początkowo przez okres 1 roku. Jakiś czas temu zostałem oddelegowany do pracy w Anglii iz tego powodu sprzedaję auto. Ze względu na to, że jestem bardzo zajęty pracą i nie przebywam zbyt wiele w domu, samochód zostawiłem firma transportowa (firmie powierniczej) aby mógł zostać dostarczony nowemu właścicielowi (to oni zajmą się dostawą a umowa sprzedaży). Zgadzam się pokryć koszty transportu do Polski.

Proszę odpisać tylko jeśli jesteś zainteresowany .

Pozdrawiam,
Matthew
rita42
Nowicjusz

01 Kwi 2023, 14:05

Firma transportowa czeka na przesłanie podpisanej umowy i dowodu wpłaty. Proszę o jak najszybsze przesłanie dowodu wpłaty. Dziękuję
On 03/29/2023 11:32 PM CEST [email widoczny po zalogowaniu] [email widoczny po zalogowaniu] wrote:

Witam!Oczywiście,wszystko wykonałam zgodnie z instrukcją,tak jak należy,czekam na dalsze informacji,pozdrawiam

Dnia 29 marca 2023 09:32 Matthew Clive Cooper [email widoczny po zalogowaniu] napisał(a):

Witam,
Chcę wiedzieć, czy postępowałeś już zgodnie z instrukcjami firmy transportowej.
Wszystko, co musisz zrobic, to podpisac przedwstepna umowe sprzedazy i odeslac ja z powrotem na adres e-mail firmy transportowej, aby rozpoczac dostawe.
Firma transportowa przeslala Ci szczegoly platnosci i oczekuje na potwierdzenie od Ciebie.
On 03/28/2023 8:40 PM CEST [email widoczny po zalogowaniu] [email widoczny po zalogowaniu] wrote:

Tak,dziękuję,wszystko mam,pozdrawiam

Dnia 27 marca 2023 18:48 Matthew Clive Cooper [email widoczny po zalogowaniu] napisał(a):

Witam,
Zarejestrowałem transakcję, powiedzieli, że w ciągu maksymalnie 20 minut otrzymasz wszystkie szczegóły, a także umowę i fakturę.
Daj mi znac, jesli otrzymasz informacje od firmy transportowej " AZ FREIGHT SERVICES LTD " ze szczegolami dotyczacymi dostawy i platnosci przez e-mail. Sprawdz swoja skrzynke odbiorcza / spam / smieci.
Czekam na szybka odpowiedz.
Pozdrawiam
On 03/25/2023 1:53 PM CET [email widoczny po zalogowaniu] [email widoczny po zalogowaniu] wrote:

Witam!Też jestem pewna,że go polubię,już go lubię,nawet Pana bardzo polubiłem przez ten czas,jak pisaliśmy do siebie.Moje dane są następujące: Genowefa Pigwa, 40-036 Katowice,ul.Plebiscytowa 11,tel 514-307-068,czekam na dalsze informacji,pozdrawiam
Dnia 25 marca 2023 10:03 Matthew Clive Cooper [email widoczny po zalogowaniu] napisał(a):

Firma transportowa udzieli Ci wszelkich dokumentów i informacji jak sfinalizować transakcję.
Platnosc bedzie wykonana przelewem bankowym ( na koncie firmy transportowej, nie na moim koncie ). Pieniadze pozostana na koncie przewoznika do momentu otrzymania i przetestowania samochodu.
Musi pan podpisac umowe sprzedazy i dokumenty po 3 dniach testowania samochodu.
Kiedy auto przybedzie do pana, bedzie pan mogl testowac i sprawdzac samochod przez 3 dni przed podjeciem decyzji czy go kupi, czy nie. Jezeli nie bedzie pan zadowolony z samochodu i nie bedzie chcial go zatrzymac, firma transportowa odbierze samochod od pana i odprowadzi na moj wlasny koszt. Dadza panu rowniez zwrot kosztow na miejscu. Mysle, ze to nie bedzie potrzebne, samochod jest perfekcyjny i jestem pewny ze polubi go pan .
On 03/24/2023 9:44 AM CET [email widoczny po zalogowaniu] [email widoczny po zalogowaniu] wrote:

Witam!Czy muszę coś zapłacić za dostawę auta do Polski?Czy wszystkie płatności na miejscu?Pozdrawiam

Dnia 23 marca 2023 09:14 Matthew Clive Cooper [email widoczny po zalogowaniu] napisał(a):

Samochód jest już w posiadaniu firmy spedycyjnej, gotowy do wysyłki, więc brak możliwości odbioru. Poprosiłem ich, aby pozwolili widzom wejść tam i obejrzeć samochód, ale ich odpowiedź brzmiała: „Nie jesteśmy salonem!” W takim przypadku zaproponuję 3 dniowy termin na sprawdzenie samochodu od momentu jego otrzymania.
Aby rozpoczac transakcje, potrzebuje twoich danych:
- Imie:
- Nazwisko:
- Adres dostawy (w tym niektóre wskazówki dla kierowców):
- Numer telefonu:
Po uzyskaniu tych danych udam sie do firmy transportowej w celu przygotowania wszystkich dokumentów dostawy i umowy sprzedazy.
Czekam na Twój e-mail.
Pozdrawiam,
On 03/22/2023 8:22 PM CET [email widoczny po zalogowaniu] [email widoczny po zalogowaniu] wrote:

Mój syn obecnie mieszka w Manczester,może Pan podać dokładny adres do odbioru tego auta na terenie Anglii?I nie będzie Pan musiał wysyłać go do Polski,pozdrawiam

Dnia 22 marca 2023 11:14 Matthew Clive Cooper [email widoczny po zalogowaniu] napisał(a):

Witam,

Samochód posiada oryginalną dokumentację (dokumenty niezbędne do przeniesienia tytułu własności auta na Twoje nazwisko), takie jak dowód rejestracyjny, pełną historię serwisową oraz dwa kluczyki nie posiada rys ani uszkodzeń, posiada wszystkie oryginalne części, auto posiada dwa komplety opon (zimowe i letnie), wszystkie prawie nowe. Cena nie podlega negocjacji, ale obejmuje wysyłkę na Twój adres

Samochód i wszystkie dokumenty są zapieczętowane w Port Dover UK gotowe do dostarczenia, podpisałem już kontrakt z AZ FREIGHT SERVICES LTD i zapłaciłem wszystkie podatki i nie mam interesu w utracie tej sumy pieniędzy. To jedyny sposób i mój jedyny warunek w tej transakcji.

Dostarczą samochód pod Twój adres i przekażą Ci oryginalną umowę sprzedaży, więc sprzedaż zostanie dokonana na naszych danych. Skontaktują się z Tobą ze wszystkimi oficjalnymi fakturami zawierającymi wszystkie możliwe wyjaśnienia, jak bezpiecznie zawrzeć transakcję.Zaproponują Ci również 3 dni lub 200-kilometrowy okres próbny po otrzymaniu samochodu, dzięki czemu możesz przetestować samochód, zabrać go do mechanika lub zweryfikować dokumenty na policji lub w innych formach prawnych.Nie prześlą mi płatności, chyba że uznasz, że jesteś zadowolony z raportu z przeglądu i zdecydujesz się zatrzymać samochód. Jeżeli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony ze stanu auta, możemy anulować transakcję i auto zostanie odebrane przez firmę na mój koszt.

Wszystko, czego potrzebuję, to Twoje dane w następujący sposób: imię i nazwisko, pełny adres, poprawny numer telefonu i prześlę je do firmy odpowiedzialnej jako zamierzony nabywca/odbiorca.
Zaraz po otrzymaniu Twoich danych poinformuję firmę spedycyjną o przygotowaniu dokumentów.

Pozdrawiam,
Matthew
On 03/22/2023 1:35 AM CET [email widoczny po zalogowaniu] [email widoczny po zalogowaniu] wrote:

Rozumiem,że samochodu na żywo nie da się w Polsce obejrzeć i sprzedaję Pan na odległość,czyli w ciemno?Wątpie,że znajdzie Pan chętnego,pozdrawiam

Dnia 21 marca 2023 12:31 Matthew Clive Cooper [email widoczny po zalogowaniu] napisał(a):

Witam,

Samochód w idealnym stanie, nadwozie w idealnym stanie, bez wad ukrytych, jak również wnętrze w doskonałym stanie, nigdy nie brał udziału w wypadku. To polski samochod, ma oplacone wszystkie podatki i dokumenty przygotowane do sprzedazy. Nie ciazy na nim zaden kredyt. Samochod jest calkowicie zaplacony. Samochod jest obecnie zarejestrowany w Polsce i jest w bardzo dobrym stanie.

Pracowałem w Polsce jako prawnik europejski początkowo przez okres 1 roku. Jakiś czas temu zostałem oddelegowany do pracy w Anglii iz tego powodu sprzedaję auto. Ze względu na to, że jestem bardzo zajęty pracą i nie przebywam zbyt wiele w domu, samochód zostawiłem firma transportowa (firmie powierniczej) aby mógł zostać dostarczony nowemu właścicielowi (to oni zajmą się dostawą a umowa sprzedaży). Zgadzam się pokryć koszty transportu do Polski.

Proszę odpisać tylko jeśli jesteś zainteresowany .

Pozdrawiam,
Matthew
On 03/20/2023 9:07 PM CET [email widoczny po zalogowaniu] [email widoczny po zalogowaniu] wrote:

witam,czy oferta tojoty c-hr 2017 rok 36 tys.zł jest aktualna?Jakie informacji może dodatkowo podać Pan na temat tego pojazdu i jak się skontaktowac się telefonicznie/pozdrawiam
rita42
Nowicjusz